Surduličanin unapređen u čin brigadnog generala

Vranje/Beograd - Pukovnik Goran Momčilović, rodom iz Surdulice, unapređen je u četvrtak u čin brigadnog generala, na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ukazom predsednika Republike Srbije o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a unapređenja je uručio ministar odbrane Miloš Vučević.

Goran Momčilović rođen je 4. jula 1967. godine.

U profesionalnoj vojnoj službi je od 1990. godine.

Završio je Vojnu akademiju 1990. godine, magistarske studije 2005. godine, generalštabno usavršavanje 2009. i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2021. godine.

Na dužnosti je šefa kabineta ministra odbrane.

U čin brigadnog generala na ovoj svečanosti unapređeni su još i pukovnici Mihailo Zogović, Mile Vitezović, Gordan Pavlović, Siniša Stašević, Slavko Rakić, Boban Đorović i Jovica Matić.

Brigadni general Muharem Fazlić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije, dok je pukovnik Predrag Kraljević postavljen na dužnost načelnika Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije.

Na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) GŠ VS postavljen je pukovnik Dragan Arsenijević, dok je pukovnik Milan Lazić postavljen na dužnost načelnika Uprave vojne policije GŠ VS.

Najnovije vesti