Surduličanin oborio rekord, pa diskvalifikovan u finalu

Rođeni Surduličanin Milan Trajković, atletičar koji nastupa pod zastavom Kipra, u polufinalnoj trci na 60 metara sa preponama, na svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu, oborio je kiparski rekord.

Nažalost, Trajković je napravio grešku na startu finalne trke, zbog čega je diskvalifikovan i nije bio u prilici da potvrdi dobru formu u finalu.

Trajković je kiparski rekord na otvorenom, u trci na 110 metara s preponama, već obarao u više navrata, a poslednja dva puta pre Birmingema to je učinio na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde je takođe trčao u finalu i zauzeo sedmo mesto.

Trajković je rođen 1992. godine, a Srbiju i Surdulicu napustio je sa porodicom kada je imao sedam godina.

Poznat je i po tome što je ne Evropskom prvenstvu u Amsterdamu oduševio TV auditorijum širom sveta, kada je, uoči start prve kvalifikacione trke na 110 metara s preponama, u momentu kada je počela kiša, skinuo svoju trenerku i njome zaštitio zbunjenu holandsku volonterku.

Na dvoranskom SP u Birmingemu, srpska atletičarka Ivana Španović u nedelju je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj sa daljinom od 6,96 metara.

Najnovije vesti