Surduličani najbolji na memorijalu Jovica Stošić Albanac

Ekipa Cafe Pablo i Rasadnik Petrović iz Surdulice osvojila je titulu na ovogodišnjem memorijalnom turniru u malom fudbalu koji je treći put zaredom organizovan u čast Jovice Stošića Albanca.

Pobedniku turnira pripalo je 70.000 dinara, drugoplasiranom "Lindoretu" iz Preševa 50.000, dok je ekipa iz Vlasotinca "Kablovska Jala" za treće mesto osvojila ček na 30.000 dinara.

Pored glavnih novčanih nagrada uručene su plakete i priznanja za učešće na turniru, kao i priznanje najboljim pojedincima.

Najbolji golman turnira je Slađan Janković, a najbolji fudbaler Mitar Petrović, obojica iz pobedničke ekipe ovogodišnjeg turnira.

Nagrade su uručili predsednik SSOS Vladica Nestorović, generalni sekretar saveza David Milić, kao i gradski većnik za sport Nebojša Arsić.

Na turniru je učestvovalo 17 ekipa iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Turnir u čast bivšeg fudbalera i trenera Radnika i ove godine je organizovao Sportski savet opštine Surdulica, a pokrovitelj manifestacije je bila opština Surdulica.

PROFIL

Jovica Stošić Albanac je kao fudbaler ponikao u Radniku i igrao sa uspehom za sve njegove selekcije. Sa Radnikom je ušao u Srpsku ligu, igrao je na poziciji halfa. Bio je oštar, beskompromisan borac i za njega se govorilo "ako prođeš Albanca, doći ćeš do gola". U zenitu svoje fudbalske karijere igrao je za Teteks iz Tetova, drugoligaša stare Jugoslavije. Kasnije je bio trener i sportski radnik u Radniku. Bio je predvodnik sjajne generacije u kojoj su se pored njega isticali Žamba Milić, Sumaren Anđelković, Pinda Stojanović, Belča Savić, Gari Stanković i dr.

Najnovije vesti