Surduličani mogli i do tri boda u Ivanjici: Javor Matis - Radnik 2:2

Vranje - Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika konačno su odigrali pravi prvenstveni meč i imali priliku da ostvare prvi prvenstveni trijumf u ovoj sezoni, ali su u 11. kolu Super liga ipak stigli samo do boda na gostovanju Javor Matisu u Ivanjici - bilo je 2:2 (0:0).

Tim iz Surdulice bio je bliži pobedi, ali su domaćini, nakon četiri vezana poraza, sebi ipak obezbedili bod sa penala u finišu susreta.

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem su mreže mirovale (sa par izglednih situacija na obe strane), Javor je do vođstva došao praktično iz prvog udarca na gol Surduličana.

Akciju iz 50. minuta, posle centaršuta Dolmagića, u gol je atraktivnim volejem pretvorio Lazar Nikolić.

Radnik je ubrzo, već u 62. minutu stigao do izjednačenja.

Oreščanin je centrirao sa desne strane, Dolmagić je sapleo Danoskog dok je lopta putovala u kazeni prostor, a sudija pokazao na belu tačku.

Precizan sa jedanaest metara bio je Miloš Spasić za 1:1.

Usledio je sjajan potez veznog igrača Radnika Zorana Danoskog u 76. minutu.

Bio je u solo prodoru na levom boku, nadmudrio dvojicu igrača domaćih i potom poslao loptu u suprotan ugao za vođstvo gostiju od 1:2.

Međutim, u 84. minutu, nakon centaršuta u peterac Surduličana, bek Radnika Dušan Hodžić igrao je rukom.

Precizan za Javor sa bele tačke bio je Petar Gigić za konačnih 2:2.

Sastavi

Javor: Vulić, Đukić (Petrović), Tojčić, Obradović, Dolmagić (Gojković), Luković, Grabež, Nikolić, Kembel (Maletić), Gigić, Ivelja (Eliomar).

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Stevanović, Jokić, Babić (Subotić), Medić (Petrović), Oreščanin, Spasić, Duronjić, Danoski (Stojanović), Bogdanović (Kunić).

Radnik je i dalje bez pobede u ligi i sa 4 nerešene utakmice i sedam poraza ubedljivo je najslabija ekipa ovogodišnjeg prvenstva.

Na poslednjem, šesnaestom mestu Surduličani imaju samo 4 boda.

Ispred njih su Mladost GAT iz Novog Sada koja na petnaestom mestu ima 8 bodova, dok su od dvanaestog do četrnaestog mesta sa po 9 bodova raspoređeni Radnički 1923 iz Kragujevca, lučanska Mladost i niški Radnički.

U narednom kolu Radnik će u nedelju 18. septembra na Efbet stadionu u Srudulici imati veoma težak posao, jer u Surdulicu (19 časova) stiže beogradski Partizan.

Najnovije vesti