Subvencije za četrdeset poljoprivrednika opštine Vladičin Han

Vranje/Vladičin Han - Četrdeset perspektivnih poljoprivrednika u Vladičinom Hanu dobili su bespovratna sredstva kao vid podrške države i lokalne samouprave s ciljem osnaživanja poljoprivrednih gazdinstava i podsticanja nataliteta u toj opštini.

Zamisao je da se zacrtani ciljevi ostvare kroz otvaranje Agrobiznis centra za razvoj voćarstva i povrtarstva.

Na konkurs su se prijavila 53 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, a odabrano je 40 koji su imali potpunu dokumentaciju i oni su već potpisali ugovore o dodeli sredstava za nabavku mehanizacije i opreme.

Uglavnom je reč o iskusnijim poljoprivrednicima, mada ima i početnika, onih koji tek pokreću proizvodnju u ovoj oblasti.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, povodom potpisivanja ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima, naglasio je da je resorno ministarstvo učestvovalo u projektu sa 7 miliona dinara, lokalna samouprava sa 1,25 miliona, a sami kandidati sa 1,8 miliona dinara.

- Mehanizacija i opreme za proizvodnju u značajnoj meri bi trebalo da pomognu osnaživanju poljoprivrednih gazdinstava.

Vrednost grantova je od 60.000 do 200.000 dinara - izjavio je Mladenović.

On je najavio da je lokalna samouprava spremna i da povećaa subvencije poljoprivrednicima ukoliko ministarstvo nastavi da podržava poljoprivredne proizvođače.

Celokupna vrednost aktuelnog projekta je oko 9 miliona dinara.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Eko raport" sufinansirani su sredstvima iz budžeta opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti