Stopa: Četvrta brigada nije i nikada neće zaboraviti heroje iz Reljana

U selu Reljan, u opštini Preševo, obeležena je 21. godina od pogibije sedam pripadnika nekadašnje 78. motorizovane brigade Niškog korpusa, tokom NATO agresije 1999. godine.

- Iako angažovana na brojnim redovnim zadacima, kao i u borbi protiv epidemije izazvane koronavirusom, Četvrta brigada nije i nikada neće zaboraviti heroje koji su za slobodu otadžbine dali najvrednije, svoje živote - istakao je brigadni general Slobodan Stopa, komandant 4. brigade Kopnene vojske.

Venac na spomen obeležje poginulim pripadnicima 78. motorizovane brigade položila je delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju je predvodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a činili su je još i komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa i zamenik komandanta brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine polaganju venaca nisu prisustvovale delegacije lokalnih samouprava Pčinjskog upravnog okruga, predstavnici Policijske uprave Vranje i bezbednosno-informativne agencije, delegacije udruženja oslobodilačkih ratova, udruženja vojnih penzionera, članovi porodica i prijatelji poginulih, zbog proglašenog vanrednog stanja i pandemije virusa COVID - 19.

Na današnji dan 1999. godine od bombi iz aviona NATO pakta poginuli su major Ljubisav Stojanović, kapetan Dragan Lukić, stariji vodnik Željko Alar, desetar Dimče Stamenov, vojnik na služenju vojnog roka Slobodan Mirković i vojnici iz rezerve Aleksandar Popović i Ninoslav Milenkov.

Najnovije vesti