Stojiljković: Zbog suđenja štetu trpimo ja i moje okruženje

Vranjanac Boban Stojiljković Đura izjavio je na završnoj reči suđenju Darku Šariću i saradnicima optuženim za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina da suđenje "negativno utiče na njegov posao, da ne može da raspolaže imovinom koja mu je privremeno oduzeta", te da "štetu trpe i osobe iz njegovog okruženja".

Kako piše portal Krik, naširoko je govorio o tome kako je ovaj postupak uticao na njegov život poslednjih osam godina, koliko mu se sudi.

Govorio je i o svedocima saradnicima ocenivši da on ne može da razume da neko ko je „normalan i častan bude svedok saradnik.“

- To što je tužilac tužilac i iza njega stoji država, to mu ne daje za pravo da bude Bog u sudnici - kazao je Stojiljković.

Advokati Darka Šarića i njegovih saradnika kojima se sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina završili su iznošenje završnih reči u ovom postupku. Nakon što to učine i optuženi, sudsko veće će doneti presudu.

Danilo Šarić, advokat Darka Šarića, rekao je da njegov branjenik nije imao fer i pošteno suđenje, da nisu poštovana njegova prava, kao i da je protiv Šarića vođena medijska hajka koja je uticala na sudsko veće.

- Ostaje nada odbrane da sud neće uzeti u obzir nezakonite dokaze pri donošenju presude - rekao je advokat Šarić.

On je istakao da je Šarić u zatvoru proveo četiri godine i sedam meseci i tražio od suda da mu se ukine pritvor ili da se zameni zabranom napuštanja stana, odnosno kućnim pritvorom.

Nakon što je Danilo Šarić zavšio izlaganje predsedavajući sudija Siniša Petrović dao je reč optuženima rekavši da sami izaberu redosled iznošenja završnih reči.

Nakon Stojiljkovića kratko se izjasnilo još nekoliko optuženih. Sudija Petrović primetio je da je „poprilično veselo na optuženičkoj klupi“, ali da ne zamera.

Svoje završne reči prvooptuženi Darko Šarić trebalo bi da iznese u ponedeljak.

Pošto to učine i ostali optuženi, biće zakazano izricanje presude.

Suđenje Šariću i njegovoj grupi za međunarodni šverc kokaina traje već osam godina, a nakon završnih reči koje su u toku očekuje se druga presuda u ovom postupku.

Prethodnom presudom Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, ali je nakon odlukom Apelacionog suda ona oborena i suđenje vraćeno na početak.

Postupak je kretao ispočetka i nekoliko puta kada su se menjali članovi sudskog veća, a optuženima se sudi već osam godina.

(Milica Vojinović, Krik)

IZVINJENJE VRANJANCIMA

- Ja znam da nisam kriv, a ako jesam, osudite me! Ova optužnica se ne uklapa, nema nijednog dokaza za moju krivicu - rekao je Stoiljković u završnoj reči.

On se, prema pisanju izveštača prestoničkih medija sa suđenja, izvinio svim građanima Vranja i Srbije koje je bivša vlast maltretirala samo zato što su bili njegovi prijatelji ili poznanici.

Takođe je podsetio da je bivša vlast njegovu imovinu u Vranju zaplenila i da je zatvorila firme u kojima je radilo više stotina ljudi.

On je negirao da ima bilo kakve veze sa švercom kokaina iz Južne Amerike.

Najnovije vesti