Stojančić novi sekretar Eparhije vranjske

Branimir Stojančić, bivši visoki funkcioner Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju, novi je sekretar Eparhije vranjske, potvrđeno je Vranje News-u iz više izvora bliskih crkvi.

Sam Stojančić, na poziv redakcije, nije odgovorio, pa samim tim ni demantovao da je imenovan na tu funkciju.

Posle dugogodišnjeg političkog angažmana u vrhu lokalnog SPS-a (generalni sekretar IO gradske organizacije socijalista) i više javnih funkcija (gradski većnik u dva mandata, direktor JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja), te jednog kraćeg zaposlenja u JP Vodovod pre više godina, Stojančić je u poslednje vreme bio zaposlen u privatnom preduzeću Morava enterijeri.

Sedište eparhije se nalazi u Vranju, gde je i Saborna crkva Svete Trojice.

Sekretar eparhije po funkciji je osoba najbliža episkopu i obično uživa njegovo veliko poverenje.

Postavlja ga sam episkop, kao i svog zamenika.

Dosad su ovo zaduženje za vakta aktuelnog episkopa u Eparhiji vranjskoj imali Vladan Milutinović, Siniša Piljanović i dr.

Uglavnom su to bila sveštena lica.

Eparhija vranjska je eparhija Srpske pravoslavne crkve.

Nadležni arhijerej je episkop Pahomije (Gačić).

Profil

Branimir Stojančić (1978) dugo godina je bio generalni sekretar IO Gradskog odbora SPS-a u Vranju. Radio je najpre u preduzeću Feniks, potom u po dva mandata bio član Saveta za budžet i finansije grada Vranja i član Gradskog veća. Bio je jedno vreme službenik JP Vodovod, na poslovima samostalnog referenta Službe građevinske operative i koordinatora tehničke operative. U poslednje vreme, nakon političkog pasiviziranja, radio je u privatnoj firmi Morava enterijeri. U leto 2018. godine Viši sud u Vranju ga je pravnosnažnom presudom oslobodio optužbe da je svojevremeno, na funkciji gradskog većnika za socijalna pitanja, nenamenski trošio novac iz budžeta prilikom isplate novčanih davanja za 2013. i 2014. godinu. Stojančić je diplomirani inženjer menadžmenta. Diplomu je stekao na Fakultetu za inženjerijski menadžment u Beogradu, a zvanje master ekonomije na Ekonomskom fakultetu Subotica. Izjašnjava se kao vernik SPC. Oženjen je, otac dvoje dece.

Komentari

Пахомије бруко

Bravo Gacicu,pa sasvim je u redu da coveka uposlite posle tolikih funkcija svi ga odbacili a dok je vladao svi mu se klanjali i sl.Stojancic je vredan i veran poslu.

Kad su ga izbacili iz stranke i upravnih odbora, čovek mora da se snalazi. Ovo je daj što daš.

Konacno pravi covek za takav posao.

Da li će nosi mantiju pitam pošto nema bogosloviju završenu, neznam ali nelogično da tu funkciju preuzme neko, koji je Bogosloviju završio, ipak po meni treba da postave Becu inspektora on je glavni pojac u crkvu kod knez petrol. Becu za Vladiku!!!!

Najnovije vesti