Stojančić nije novi direktor Urbanizma, ali jeste kandidat (VIDEO)

Branimir Stojančić nije novi direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranja, kako su to objavili neki mediji, to je još uvek Tatjana Cvetković, ali jeste kandidat za tu funkciju, izjavio je u četvrtak Zoran Antić, šef vranjskih socijalista.

On je na 111. Otvrenom danu za medije gradske organizacije SPS-a pojasnio da će konačnu reč o tome da či će Stojančić postati direktor novoformiranog preduzeća "dati odbornici Skupštine grada Vranja", na sednici parlamenta u petak 25. januara.

- U proceduri definisanja kandidata, da bi demistifikovali napise u medijima, nije bilo nikakve "tuče, frke, udaranja ispod stola".

Sama direktorica Tanja Cvetković je još u novembru, prilikom pripreme za preregistraciju preduzeća JP Urbanizam dala nekoliko važnih smernica i ideja, kao neko ko je vrhunski profesionalac u tom poslu.

Veoma sam joj zahvalan zbog toga i smatram da je velikim delom njena lična zasluga što će novo preduzeće dobiti fiozionomiju kakvu treba da dobije.

Dogovor sa njom je bio da se zbog celokupne organizacije novog preduzeća ona povuče i preuzme funkciju izvršnog direktora, koju je i ranije obavljala za poslove urbanizma i prostornog planiranja.

Tako se otvorilo direktorsko mesto, imajući u vidu da je pozicija drugog izvršnog direktora koji će pokrivati komunalnu infrastrukturu i javnu rasvetu rezervisano za našeg koalicionog partnera, konkretno Dejana Stanojevića iz Sprske napredne stranke - kazao je Antić pred novinarima.

On je precizirao da su za poziciju čelnog čoveka u JP Urbanizam i izgradnja u sklopu SPS-a figurirala tri kandidata.

- Pojedini kandidati su dali prednost Stojančiću, on je kao svaki član partije prošao celokupnu proceduru kandidaovanja i sve filtere partije.

Na kraju, u razgovoru sa koalicionim partnerima iz SNS i drugih partija, dato je zeleno svetlo za njegovu kandidaturu, kao i na kadrovskoj komisiji SPS-a na čijem je čelu Vladan Zagarađanin, predsednik IO - rekao je Antić.

O ovoj kandidaturi će svoj stav dati i odbornički klub liste Zajedno za Vranje čiji je stožer SPS, na sednici u četvrtak uveče.

- Očekujemo da u petak na sednici Skupštine grada Stojančić postane direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranja - zakljućio je Antić.

Branimir Stojančić je aktuelni generalni sekretar IO Gradskog odbora SPS-a u Vranju. Trenutno je službenik JP Vodovod u Vranju. Ranije je bio član Gradskog veća u dva mandata.

Najnovije vesti