Stojančić: Jasno je da nikada nisam primio bilo kakav honorar od BIC-a

Branimir Stojančić, gensek GrO SPS u Vranju i direktor JP Urbanizam i izgradnja, dostavio je Vranje News-u dokumentaciju kojom se dokazuje da nije imao "nikakve dodirne tačke sa honorarima" koji je, navodno, Biznis inkubator centar (BIC) d.o.o. Yumco u ranijim godinama isplaćivao predavačima na treninzima.

- Ponavljam, od osnivanja do 2019. godine nisam ušao u prostorije BIC-a Vranje, a nikada od ni od jedne NVO nisam primio nikakav honorar - rekao je Stojančić za Vranje News.

Na konferenciji za novinare GrO Nove Srbije prošlog petka, na kojoj je govorila bivša glavna menadžerka BIC-a Ivana Hadži Stošić, Stojančićevo ime je kroz novinarska pitanja dovedeno u vezu sa isplatom basnoslovnih honorara, navodno u iznosu od 500.000 dinara, za navodni angažman na treninzima koje je organizovao BIC Yumco d.o.o. Vranje.

Stošićeva je odgovarajući na ta novinarska pitanja odmah demantovala da je Stojančić ikada bio predavač na projektima BIC-a.

- Nisam primao ni honorare od određenih nevladinih organizacija koje vodi gospođa Ivana Stošić - pojašnjava Stojančić.

Stojančić je u prilog svojih tvrdnji dostavio dokaze, dopis iz BIC-a od direktora Nemanje Gligorijevića u kome se kaže da uvidom u dokumentaciju BIC-a o angažovanju stručnih konsultanata u proteklim godinama "nije pronađen podatak o angažovanju Branimira Stojančića".

- Sa sigurnošću možemo potvrditi da navedeno lice nije bilo angažovano na projektima BIC d.o.o. Yumco Vranje u periodu 2015 - 2019.

S druge strane, dokumentacija koja se odnosi na raniji period nije potpuna, te za bliže informacije i moguća saznanja treba konsultovati tadašnju generalnu menadžerku BIC-a Ivanu Stošić - piše u dopisu iz BIC-a.

Ivana Hadži Stošić, predsednica i glodurka Koalicije za transparentnost juga Srbije (KTJS) u Vranju, demantovala je krajem prošle sedmice da je svojevremeno, sa funkcije direktorke Biznis inkubator centra (BIC), isplaćivala basnoslovne honorare od 500.000 dinara predavačima na treninzima u sklopu projekata.

Ona je, odgovarajući na novinarsko pitanje o honorarima navodno isplaćenim Branimiru Stojančiću na konferenciji za medije GrO Nove Srbije, rekla da te informacije nisu tačne.

- Branimir Stojančić u životu nije bio trener na našim projektima, ne znam šta bi on predavao, čovek je u to vreme bio većnik i nikada se nije pojavio na našim aktivnostima - rekla je Stošićeva koja je ove navode potvrdila i pismenim putem, demantujući tako da je Stojančić eventualno pre 2015. bio angažovan od strane BIC-a.

Najnovije vesti