Stojanča o Vučićevoj poseti: Sve je to neozbiljno...

Poseta predsednika Aleksandra Vučića Bujanovcu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", nije ostavila poseban utisak na zamenika predsednika opštine Stojanču Arsića.

Očekivao sam mnogo više od posete koja je zapravo ličila na predizbornu kampanju - izjavio je u ponedeljak Arsić za portal Bujanovačke.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je bila spremna da izvesti predsednika o najvažnijim pitanjima u opštini, iako je poziv iz protokola stigao u četvrtak, 7. februara, samo dan pre posete.

- Pripremili smo izveštaj o trenutnim aktivnostima i prioritetima, kao što je uređenje poslovno-proizvodne zone duž starog puta prema Vranju.

Međutim, nismo imali prilike da razgovaramo o tome jer se predsednik isključivo posvetio obilasku škole u Levosoju - kazao je Arsić, koji je prisustvovao događaju u ovom selu i rukovao se sa Vučićem.

Zamenik predsednika opštine je razgovor sa građanima o problemima u Bujanovcu i potencijalnim razvojnim kapacitetima, koji je usledio, pratio na televiziji.

– Organizacija tog događaja u kafiću i ono što sam imao prilike da čujem od "građana" delovalo je neozbiljno.

Odgovornost snosi neko sa lokala koji je okupio te ljude da pričaju stare priče i iznose neostvarive ideje, kao što je pokretanje Jugokopa.

Za to su potrebna pozamašna sredstva, a sam predsednik je svestan, i to je rekao, da mi nemamo dovoljno veliki stočni fond, pa se postavlja pitanje opravdanosti takvog ulaganja - rekao je Arsić.

Po njemu, jako su neozbiljne i priče o seoskom turizmu, koje su se čule.

– Turističke destinacije, nekakvi bungalovi i škole u prirodi, nisu ni vredne pomena - konstatovao je Arsić.

On smatra i da je lokalna samouprava mesto koje je predsednik "trebalo prvo da poseti".

Običaj je da svratiš u kuću domaćina, ali Vučiću ovo nije prvi put, zaobišao nas je i prilikom posete 2015. godine - dodao je.

Na pitanje da li se to dešava delom i zbog činjenice da SNS ne participira u lokalnoj vlasti Arsić je odgovorio potvrdno.

- Svakako da je to najznačajniji razlog, apsolutno ne i opravdan.

On je, pretpostavljam, predsednik svih građana, ne očekuje valjda da u svim gradovima i opštinama SNS bude u vlasti.

Predsednik treba da zastupa interese svih građana, a poseta Bujanovcu je ličila na puku predizbornu kampanju - podvukao je Arsić.

Inače, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je za vreme posete Aleksandra Vučića bio na službenom putu u Zagrebu.

Najnovije vesti