Kamberi: Vučićeva kampanja je državna zabava

Predsednik Srbije "ili ima ozbiljan problem sa svojim protokolom, ili je digao ruke od dela Preševske doline", napisao je na svom Fejsbuk profilu predsednik Bujanovca Šaip Kamberi, dodajući da "Vučić neće moći da pobegne od svojih obaveza prem Dolini".

Tokom posete Vučića Bujanovcu u petak Kamberi se nalazio u Zagrebu, na službenom putovanju, a u ime lokalne samouprave sa predsednikom Srbije u Levosoju se sastao njegov zamenik Stojanča Arsić.

Arsić je ranije za portal Bujanovačke rekao da je poziv iz Vučićevog protokola u opštinu stigao u četvrtak, dan uoči posete.

- Ne može se dati bilo kakvo logično objašnjenje za činjenicu da Vučić, tokom svoje tri posete Bujanovcu, nije našao za shodno da poseti lokalnu samoupravu koja je, i po zakonima Srbije, domaćin u Bujanovcu - piše Kamberi na Fejsbuku.

On zaključuje da zbog toga Vučićeva poseta "možda ima medijski, ali ne i pravi efekat po živote građana"

- Preševskoj dolini potrebni su privredni razvoj i politička prava.

Ali, zato su neophodni dijalog, volja, znanje i demokratski potencijal.

Predsednik Srbije pokazuje kako Srbija ne priznaje Albance za ravnopravne građane, ali ni Srbe koji ne misle kao on.

Oni kao da uopšte i ne postoje - smatra Kamberi, koji Vučićevu kampanju Budućnost Srbije ocenjuje kao "državnu zabavu" - naveo je predsednik opštine Bujanovac.

On je dodao da Vučić, "ako stvarno želi da reši probleme u regionu to može učiniti jedino u direktnoj komunikaciji sa legalno izabranim lokalnim institucijama".

VUČIĆEVA OBEĆANJA U BUJANOVCU

Oko 1.000 građana, simpatizera i članova SNS dočekalo je predsednika Srbije i lidera te stranke Aleksandra Vučića u centru Bujanovca, koji u okviru kampanje "Budućnost Srbije" dva dana boravio u Pčinjskom okrugu.

Vučić je okupljenima poručio da će pokušati da nekog investitora ubedi da u Bujanovcu otvori, kako je rekao, barem jednu malu fabriku.

On je obećao i da će uskoro biti saniran put Ljiljance-Bogdanovac.

Vučić je potom u obližnjem kafiću razgovarao sa predstavnicima Srba, kojima je poručio da će prioritet ekonomskog razvoja Bujanovca biti pokretanje proizvodnje u Jugokopu.

Vučić je dodao da će se, u slučaju Gumoplastike, ukoliko nije moguće obnoviti proizvodnju, raditi na dovođenju investitora.

Najnovije vesti