Sto četrdeset pet jedinica krvi prikupljeno prvog dana Memorijala Koce zauvek

Sto četrdeset pet jedinica krvi prikupljeno je prvog dana memorijalne akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Humanitarnog udruženja Koce zauvek, koja se organizuje u znak sećanja na Nemanju Kocića Koceta, prerano preminulog maturanta Medicinske škole u Vranju.

Akcija je organizovana upravo u ovoj školi, tradicionalno na dan Nemanjinog rođenja, uz veliki odziv građana, članova udruženja dobrovoljnih davalaca, predstavnika drugih udruženja, državnih organa, institucija, lokalnih bajkera...

"Mnogo Vranjanaca i Vranjanki svojom humanošću obeležilo je ovaj dan i sećanje na Nemanju.

Čak 145 jedinica krvi otići će širom Srbije da nekome kome je to najpotrebnije budu pomoć.

Na taj način potvrđujemo da je Koce i dalje sa nama i sa Srbijom.

Hvala svim humanim ljudima koji zajedno sa nama čuvaju uspomenu na mog sina", izjavio je za Vranje News Nemanjin otac Blagoje Kocić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji HU Koce zauvek uspešno je realizovana u saradnji sa ekipom Zavoda za trasfuziju krvi u Nišu.

Prijatelj ove akcije bila je kompanija Swisslion Takovo.

Drugi dan memorijala biće realizovan u ponedeljak 6. juna u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju.

Svi zainteresovani moći će da daju krv od 10 do 16 sati.

Više od 900 članova

HU Koce zauvek osnovano je s ciljem očuvanja sećanja na lik Nemanje Kocića Koceta, maturanta Medicinske škole u Vranju, koji je prerano preminuo 2014. godine. Udruženje deluje na planu okupljanja dobrovoljnih davalaca krvi, podizanja svesti o značaju humanitarnih akcija i popularizacije dobrovoljnog davalaštva. HU Koce zauvek postoji devetu godinu i ima više od 900 članova. Prošle godine prikupili su 1.510 jedinica krvi, a na poslednjem Memorijalu Koce zauvek 2021 godine čak 350 jedinica.

Najnovije vesti