Sto četrdeset godina Gimnazije: Poznat program proslave jubileja

Program obeležavanja značajnog jubileja - 140. godišnjice Gimnazije Bora Stanković u Vranju - usvojen je u utorak na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora.

Praktično je cela 2021. godina u znaku proslave, a okosnicu kompletnog programa činiće učenici.

Već 14. juna biti održano okružno takmičenje u besedništvu, a nekoliko dana kasnije, 21. juna na sceni Pozorišta Bora Stanković gimnazijalci će izvesti predstavu Ljubav, nove navike, panika, njihov autorski projekat.

Svečana akademija povodom 140. godišnjice vranjske Gimnazije pod nazivom Velikani govore planirana je za Vidovdan 28. juna, takođe u vranjskom pozorištu.

Iste večeri, nakon svečane akademije, u Galeriji pozorišta biće otvorena izložba Vranjska gimnazija 1881 - 2021.

Već 7. jula programom je predviđen koncert a-kapela grupe Famos iz Novog Sada.

Kraj avgusta rezervisan je za izložbu slika Aleksandra Đorđevića pod nazivom Iz sobe u kutiju, iz kutije u sobu, koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja.

Enciklopedija znamenith ličnosti vranjske gimnazije biće promovisana u septembru, dok će se kompletan program obeležavanja jubileja završiti u oktobru, organizovanjem književne večeri.

Svi programi u okviru obeležavanja značajnog jubileja Gimnazije Bora Stanković biće organizovani u skladu sa epidemijskom situacijom.

Najnovije vesti