Stefanović: U 2019. u Vranju prikupljeno više od 3.000 jedinica krvi

U 2019. godini na području grada Vranja prikupljeno je 3.020 jedinica krvi, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Vranju Tomislav Stefanović.

- Moram da izrazim zadovoljstvo takvim rezultatom koji samo zamalo nije na nivou onog iz 2018, ali je smanjenje znatno manje u odnosu na očekivani procenat jer je poznato da je od 1. januara 2019. godine stupio na snagu novi Zakon o transfuzijskoj medicini, sa strožijim kriterijumima za organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Međutim, ta promena je poprilično bezbolno prošla na području grada Vranja i naši sugrađani su u svakom trenutku mogli da računaju na dovoljne zalihe bezbedne krvi - rekao je Stefanović.

On je naglasio da i u 2020. godini očekuje ostvarenje plana.

- Prelaznu godinu sa zakonskim promenama i svim potonjim izazovima smo ostavili iza nas i mislim da će 2020. godina biti mnogo lakša kada je reč o postizanju zacrtanih ciljeva - kazao je Stefanović.

Prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Vranju u 2020. godini Crveni krst je organizovao u četvrtak 9. januara u sali OKCE, uz odličan odziv dobrovoljnih davalaca.

Najnovije vesti