Stanojević: Dve COVID bolnice u Nišu ostaju zbog Vranja i Leskovca

Klinički centar u Nišu dobio je dozvolu Ministarstva zdravlja da do kraja nedelje isprazni dve, od ukupno četiri COVID bolnice u sklopu starog dela klinike, a dve će ostati da rade zbog slučajeva iz Vranja i Leskovca, rekao je Agenciji Beta pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Goran Stanojević.

On je kazao da je u starom delu Kliničkog centra trenutno hospitalizovano 66 pacijenata sa pozitivnim testom ili sa sumnjom da su oboleli od koronavirusa.

Među njima je devetoro dece.

- Pratimo epidemiološku situaciju u Vranju i Leskovcu, da otuda ne dobijemo nešto veći broj pacijenata.

Ukoliko ostane ovakvo stanje kao sada, a verujemo da hoće, biće zatvorena i COVID bolnica u staroj zgradi Hirurgije i u zgradi Klinike za plućne bolesti - izjavio je Stanojević.

Zamenik direktora KZ Niš je napomenuo da bi ambulante i ordinacije u tim klinikama, ukoliko sve ostane po planu, "ponovo mogle da počnu redovan rad sa pacijentima naredne nedelje".

- Želja nam je da što pre ispraznimo COVID bolnicu u staroj zgradi Hirurgije, jer se tu nalaze ambulante koje su nam vrlo bitne za funkcionisanje Kliničkog centra.

U zgradi Klinike za plućne bolest nalazi se koronarna jedinica koju želimo da što pre osposobimo zbog pacijenata koji čekaju na postavljenje stentova i pejsmekera - rekao je Stanojević.

Nova zgrada KC u Nišu od ponedeljka je počela da prima prve pacijente nakon izlaska iz kovid sistema, a počele su i prve intervencije i operacije.

Pacijenti se primaju po prioritetu i moraju da imaju negativan test na koronavirus.

Najnovije vesti