Stanković: Sve je briljantno AUDIO

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja nazvao je "briljantnim", govoreći na sednici Skupštine grada Vranja.

- A zašto je briljantan?

I ranije je bilo po lokalnim samoupravama u Srbiji pozitivnih finansijskih izveštaja kada je budžet u pitanju.

Nisam ekonomista, ali sam malo čitao, pa smatram da su to oni fingirani pozitivni budžetski izveštaji.

Tada nije postojao Centralni registar faktura (CRF) i onaj ko je to izmisli izmislio je briljantnu stvar.

Imati pozitivitet od preko 20 miliona tri meseca zaredom kada imate rok od 45 dana da platite sve obaveze, to jeste suštinski prava pozitivna priča i ne možete kao ranije da ne plaćate obaveze pa da prikazujete kako lokalna samouprava pozitivno posluje - rekao je Stanković.

On je to uporedio sa lošim domaćinom u kući koji "ne plaća vodu, struju, ne daje deci ni za hranu i na kraju kaže evo ja sam uštedeo celu platu".

- To su takvi izveštaji bili, ali ovo sada, kada izmirujete sve obaveze, a imate tri meseca zaredom više do 20 miliona u višku to je krucijalni uspeh ove lokalne samouprave - kazao je Stanković.

Miroljub Stanković je penzionisani vranjski hirurg.

Nekada je bio funkcioner lokalnog DSS-a.

Gradski većnik postao je kao član SNS-a.

Komentari

G.Mice se osmelio da kao hirurg ne tako uspesan komentarise finansije. Posledice kao hirug su mu bile vidljive odmah a finansije koliko su uspesne videce se malo kasnije koliko su Brilijantne. Niko nije pomenuo na televiziju da je produzena zabrana zaposljavanja do 2021 god.

Najnovije vesti