Stanje na Sobinskom potoku prijavljeno inspekciji i Komunalnoj miliciji

Nakon kamerom zabeleženog stanja na lokalitetu Jezero i duž Sobinskog kanala, dokumentovanog video snimkom na linku https://fb.watch/nEAVKtTRZe/?mibextid=ZbWKwL, iz Ekološkog ustanka u Vranju preduzeli su i instutucionalne korake za rešavanje ekoloških i žviotnih problema Vranjanaca, saopšteno je u petak iz ove organizacije.

"Stanje u kome se nalazi dolina kroz koju se sliva potok sa Borinog brda, prijavljeno je Odeljenju za inspekcijske poslove i Komunalnoj miliciji 7. oktobra godine.

Dobili smo odgovor da su preduzete sve mere iz njihove nadležnosti, načinjena je službena beleška uz fotografije i sve je na dalje postupanje prosleđeno Gradskom veću.

Ekološki ustanak Vranje je nakon dobijenog obaveštenja o preduzetim merama od strane komunalnog inspektora Srđana Stankovića, preko pisarnice uputio zahtev i Gradskom veću.

Zahtevamo da se hitno preduzmu mere na saniranju klizišta u Vinogradarskoj ulici.

Problem građana ove ulice postoji već nekoliko godina.

Kuće su počele da pucaju", navodi se u saopštenju.

Obraćali su se stanari više puta gradonačelniku i nadležnom opštinskim institucijama, dodaje se u tekstu, ali su, kako se objašnjava, "ostali bez odgovora i bez rešenja problema".

"Zbog toga će, ako nedaj Bože dodje do neke nesreće, odgovornost snositi Gradsko sa gradonačelnikom Vranja u ostavci Slobodanom Milenkovićem.

Pored toga smo zahtevali i da se hitno sanira ogromna deponija koja zatrpava sam Sobinski potok, uklone cevi koje iz kuća koje ispustaju otpadne komunalne vode direktno u dolinu.

Zahtevamo da rade svoj posao za koji su plaćeni od građana i da rešavaju prioritetne stvari.

Na ovom lokalitetu je prava ekološka katastrofa koja ugrožava zdravlje svih nas, a klizište preti da sem materijalne štete dovede i do ugrožavanja života ljudi", piše u saopštenju.

Podseća se da je Ekološki ustanak od Gradskog veća pre dvadesetak dana zahtevao "čišćenje i saniranje deponija na putu prema tvrđavi i oko tvrđave Markovo kale".

"Do sada nismo dobili nikakav odgovor na zahtev, niti su preduzete ikakve mere, a po prijavi i službenoj belešci Odeljenja za inspekcijske poslove i Komunalne milicije.

Krajnje je vreme da se preduzmu mere za saniranje divljih deponija i uvedu i sprovedu kaznene mere za građane koji nepropisno odlažu smeće i ugrožavaju zdravlje svih nas.

Zahtevamo od svih institucija da rade posao za koji ih plaćamo, a ne da ostaju gluvi, slepi i nemi na prijave i zahteve", navode iz Ekološkog ustanka u Vranju.

Najnovije vesti