SSP: Uplašeni naprednjaci u Vranju pokušavaju da prikriju kriminalne poslove

"Uplašeni izlaskom koalicije Srbija protiv nasilja na predstojeće izbore, u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) pokušavaju da prikriju sve svoje kriminalne rabote u gradu, ali i Jumku i Simpu", saopšteno je u subotu uveče iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

"Znajući da su građani Vranja već odavno svesni štetnosti koju čini koalicija oko SNS-a u Vranju, pokušavaju da sve krađe i neuspehe prebace na nekog ko nikada nije vršio vlast i odlučivao u Vranju", navodi se u saopštenju SSP-a.

U tekstu se dodaje da povod za oglašavanje ima veze sa posetom Vranju predsednika SSP-a Dragana Đilasa, koji je na konferenciji za medije između ostalog izjavio da "postoji neodložna potreba da se zaustavi divljanje cena, da se dekriminalizuje država i oslobode mediji".

"Jedan portal je ovo izvukao u naslov, a gospođa Sandra Božić, članica Predsedništva SNS-a, taj je naslov iskoristila da saspe salvu uvreda na račun gospodina Đilasa.

Gospođu Božić nećemo citirati, pre svega zbog uličarskog rečnika, ali smatramo da smo u obavezi da iznesemo par lako proverljivih činjenica i postavimo pitanja za koja smo sigurni da građani prvenstveno juga Srbije imaju pravo da čuju odgovore.

SSP stoji iza obećanja da će odgovarati svako ko krši zakon i da neće biti ni države, ni stranke da krivce odbrane.

Na pisanje Sandre Božić da građani, pa i zaposleni u Simpu i Jumku "najbolje znaju koliko je koštao kriminal" iz nekih prošlih vremena, u to se uverio i sam Dragan Đilas, jer su mu građani već postavili pitanje - koliko kriminal u Jumku i Simpu košta građane?

Građani su postavili još dosta pitanja, ali na njih bi morali da odgovore daju oni koji su u te rabote upleteni i koji sada vrše vlast.

Kad kažete da u Vranje nema laganje i kada već insistirate, onda ćemo se ovih dana pozabaviti SNS-om i tražiti odgovore na neka pitanja i nadam se dobiti odgovor u skladu sa tim da u Vranje nema laganje.

Da se prvo pozabavimo Simpom,a u narednim danima ćemo se baviti i Jumkom.

Znajući materijalno stanje radnika Simpa, koji imaju plate tek nešto malo preko minimalne zarade, pitamo SNS u Vranju ono što su nas pitali radnici Simpa:

- Ko i zbog čega ubrzano rasprodaje imovinu Simpa krijući se iza UPPR-a kojim opravdavaju prodaju u bescenje gde UPPR ne zahteva prodaju objekata u okviru osnovne delatnosti, ko je kupac tih obekata, da li je među kupcima neki od sadašnjih ili bivših direktora Simpa i da li je među kupcima neku od kontraverznih biznismena sa Kosova?

- Da li je istina da je u Simpovoj firmi u Severnoj Makedoniji fiktivno zaposlen brat Novaka Nedića sa direktorskom platom?

- Da li je istina da je brat bivšeg gradonačelnika Slobodana Milenkovića navodno fiktivno zaposlen u jednoj od Simpovih firmi u Beogradu sa direktorskom platom, a za njega i njegovo angažovanje nisu upoznati radnici koji rade u tom objektu jer ga nikada nisu videli?

- Da ne bismo nabrajali rodbinu članova SNS-a koja je fiktivno zaposlena u Simpu tražimo odgovor ko je sve fiktivno zaposlen od rođaka i članova SNS-a, kao i od direktora Simpa i prima platu preko grbače Simpovih radnika?

- Da li je istina da se za obeležavanje 60 godina Simpa, koje će biti 29. novembra ove godine, priprema nagrada za gospođu direktorku koja vodi kadrovsku politiku Simpa preko SNS-a koja navodno ima veze sa ogromnim gubicima u Simpu?

Imamo još dosta pitanja koja ćemo postavljati u narednim danima, ali sada očekujemo odgovore na ovih par pitanja, sigurni smo da radnici Simpa i ostali građani Vranja, jedva čekaju da ih čuju", piše u saopštenju lokalnog SSP-a koje je pšotpisala predsednica gradskog odbora Rosa Drmonjić.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...