SSP: Neprimereni grafit u osnovnoj školi, zahtevamo hitnu reakciju nadležnih

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) skrenuli su pažnju javnosti na informaciju da je u školskom dvorištu jedne osnovne škole u Vranju "osvanuo grafit neprimerene sadržine za decu školskog uzrasta".

Saopštenje SSP-a prati fotografija pomenutog grafite sadržine Kad se vojska na Kosovo vrati.

"Sudeći po izjavi direktora za medije, ovo nije prvi put.

Ono zbog čega izražavamo zabrinutost i skrećemo pažnju nadležnima i javnosti je to da bez obzira na svest o neprimerenom sadržaju za decu, grafit ne sme da se prekreči, jer se direktor boji odmazde autora u kontekstu školske imovine.

Smatramo da reagovanje nadležnih ne sme da izostane.

U društvenoj atmosferi nastaloj posle ubistava u školi Ribnikar i u Mladenovcu, nedopustivo je da na svakom pojedinačnom primeru u budućnosti raspravljamo o neophodnosti prepoznavanja nasilja i njegovog izbegavanja sistemskim delovanjem.

Želimo i da pohvalimo kapacite rukovodstva škole da potencijalnu opasnost po imovinu i učenike/ce prepozna i zahtevamo hitnu i neizostavnu reakciju Policijske uprave Vranje i Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine grada Vranja, kao i nadležnog tužilaštva.

Kako da očekujemo da će neko zaštiti našu decu, ako nije u stanju da zaštiti zid škole", navode iz vranjskog SSP-a.

Komentari

"Да се војска на Косово врати" је чин од врхунског националног интереса, не треба "штитити" децу да стекну свест о томе, лично сам одрастао на миту о Косовском боју и Милошу Обилићу, касније и о Гаврилу Принципу...
Могао сам и сам да напишем тај графит на школи.
Поносан сам што је против мене вођен и кривични поступак због јавно изреченог става да треба сурово, макар и ванинституционално, прогонити оне који би да подрже признање тзв. Косова.

Najnovije vesti