SSP: Narodnih poslanika SNS iz Vranja nigde nema

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) iznete su u sredu zamerke na angažman dvojice narodnih poslanika Srpske napredne stranke (SNS) koji predstavljaju građane i svoje birače u Skupštini Srbije.

"Ima ih, ali kao da ih nema", tvrde iz Đilasove partije u Vranju.

"Da li znate da oni svakog meseca inkasiraju fiksno oko 68.000 dinara, plus dnevnice, poslanički dodatak u iznosu od 30.354 dinara, smeštaj, odvojeni život, prevoz, učešće u odborima, učešće u upravnim odborima.

Jedan od poslanika je Slaviša Bulatović.

Statistika kaže od 2016 ima 1 predlog amandmana, 3 javljanja po istom amandmanu, ukupno glasao 123 puta, nije glasao 126 puta, za skoro šest godina poslaništva.

Za drugog, Miloša Ilića, statistika kaže 2 govora i ništa više, glasao 207 puta, nije glasao 42 puta.

Slaviša Bulatović, član dva odbora - Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kontrolu službi bezbednosti - aktivnosti "nula" (0)

Milan Ilić, član 3 odbora - Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za EU integracije i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva - aktivnost nula (0)", objavljuju iz SSP-a pozivajući se na zvaničnu skupštinsku statistiku.

Iz ove partije pitaju se - "šta građani plaćaju svojim parama"?

"Njihovo prisustvo ili odsustvo?

Šta su ova dvojica učinili za Vranje, za bezbednost, zapošljavanje, smanjenje siromaštva?

Jedino siromaštvo koje su smanjili je njihovo, ali samo u materijalnom pogledu.

A, demonstrirali su entuzijazam i obećanja u kampanji?

Poslanik Milan Ilić bio je posebno inspirativan u govoru gde je pohvalio Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod jedne banke u iznosu od 11,29 milijardi dinara, odnosno zaduživanju građana koje predstavlja zaduženje i njihove dece, jer zaduživanje je drugo ime stranke kojoj pripada.

Osvrnuo se na tvrdnju da zna da Dragan Đilas ima 619 miliona dinara na 53 računa u 17 zemalja.

Da li su ga na Akademiji SNS-a učili da je zaduživanje građana štetno, opterećujuće i da ako zna sa sigurnošću da je neko nešto pokrao treba da odmah podnese prijavu nadležnim službama?

Na kraju vidimo da su svi njegovi govori i tvrdnje bili samo "vetar i pas koji laje".

Ostaje pitanje šta su poslanici uradili za Vranje, za građane koji ih plaćaju ako ni jedan ni drugi u statistici pod rubrikom "pitanja građana" imaju "nulu" (0).

Dakle - jedno veliko ništa", zaključiuje se u saopštenju SSP-a koje je potpisala predsednica odbora Mirjana Ilić.

Najnovije vesti