SSP: Jumko otpušta radnike, a otvara nove pogone

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju oglasili su se u ponedeljak saopštenjem za medije u kome se pitaju "kako vranjski Jumko najpre u martu organizuje potpisivanje zaposlenih za socijalni program i smanjuje broj zaposlenih sa 1.000 na 700 zbog nedostatka posla i ogromnih dugova koji su prešli tri milijarde dinara, a u junu otvara novu fabriku i zapošljava 80 ljudi".

Iz SSP imaju svoje viđenje ove situacije.

"Fabrika je otvorena u Rudnoj Glavi jer je tako obećao Aleksandar Vučić kada se tamo vakcinisao.

Odlučio kako da potroši novac građana Srbije, nikoga nije pitao, konsultovao.

Finansijski analitičari strahuju da će ovo otvaranje nove fabrike u Rudnoj Glavi kompaniji Jumko samo jače zategnuti 'omču oko vrata'.

Rudna Glava je dobila fabriku, a koja glava je smislila da u Vranju otpusti 300 ljudi, to ne znamo.

Možemo samo da nagađamo.

Ali, ono što znamo je da je u Vranju 300 porodica ostalo bez jedne plate.

Plate koja je bila bedna, koja je kasnila, čiji se deo često isplaćivao kroz robu, ali je ipak bila plata", navode iz SSP Vranje.

Iz SSP smagraju da zbog ovog i sličnih postupaka vladajućeg režima "Vranju preti propadanje".

"Kao što su sa mušemama pokušali da prekriju oronulu i staru fasadu zgrade pored Pozorišta Bora Stanković, pa su se Potemkinova sela preselila i u Vranje, tako i sa ovim otvaranjem fabrike pokušavaju prikriti bedne zarade radnika, njihova neplaćena zdravstvena osiguranja, neplaćene prekovremene sate...

Ali, narod sve vidi.

Bliži se kraj partije i bratije.

Ovi jadni politikanski pokušaji maskiranja čemera i jada u kome živimo neće proći", poručuje se na kraju saopštenja SSP Vranje.

Najnovije vesti