SRS: Vrh vlasti u Trgovištu da objasni izdvajanja za njihove plate

Vranje - Okružni odbor Srpske radikalne stranke (SRS) za Pčinjski okrug pozvao je predsednicu opštine Trgovište Miljanu Zlatković "da kaže građanima Trgovišta koliko novca mesečno prima iz opštinskog budžeta".

- Preciznije, zahtevamo da Miljana Zlatković kaže svojim sugrađanima koliki je njen deo od tih neverovatnih 15 miliona dinara.

Takođe, bilo bi sjajno da pred građane izađe i njen zamenik Nebojša Trajković, te da se i on pohvali svojim mesečnim primanjima.

Sasvim sigurno ni on nije ostao praznih džepova - nagađaju u saopštenju radikali Pčinjskog okruga.

Iz SRS podsećaju javnost "da je opštinskim budžetom predviđeno da će predsednik opštine Trgovište građane te male i siromašne opštine u 2021. godini koštati neverovatnih 15 miliona dinara".

- Pritom, za poljoprivredu i ruralni razvoj u opštinskom budžetu predviđeno je svega 2 miliona dinara; preciznije 2,44 miliona dinara.

Dakle, nekoliko puta manje nego za troškove predsednika opštine.

Mi, srpski radikali, smatramo da je ovakvo ponašanje naprednjačke vlasti u Trgovištu skandalozno i da predstavlja vrhunac pohlepe i gramzivosti - navode iz SRS.

Prema navodima saopštenja radikala "očigledno je da se vlast bavi sama sobom i svojim primanjima i da ih previše ne brine činjenica da je u Trgovištu, u 2019. godini, rođeno svega 46 beba".

- Mi, srpski radikali, mišljenja smo da se pod hitno mora pristupiti izmenama opštinskog budžeta kako bi se ova bruka uklonila i kako bi se pod hitno pomoglo svim mladim bračnim parovima.

To je jedini način da se Trgovište spase sigurne propasti - navodi se u saopštenju SRS Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti