Srpskoligaš iz Trgovišta preslišao lidera: Pčinja - Radnički Pirot 3:1

Pobedom od 3:1 (1:1) nad pirotskim Radničkim, liderom Srpske lige Istok, fudbaleri Pčinje iz Trgovišta dokazali su da je njihova forma u usponu i da mogu pobediti svakog u ovom rangu takmičenja.

Posle četiri uzastopna remija i četiri uzastopna poraza na startu lige, tim iz Trgovišta ustalio je formu i nanizao petu uzastopnu pobedu.

Za tek drugi poraz gostujućeg Radničkog u prvenstvu najzaslužniji su dvostruki strelac u ekipi Pčinje Vranjanac Vukašin Ilić, kao i Vladimir Stojiljković strelac jednog gola, koji je u Trgovište takođe stigao iz vranjskog Dinama.

Pobeda trgoviškog tima bila je zaslužena, a može se reći i da su joj podosta kumovali gosti svojom slabijom partijom i reakcijama u odbrani.

Rezultat se lomio na 1:1 kada je bilo šansi na obe strane, do vođstva su mogli i gosti, ali je utakmica "prelomljena" na stranu Pčinje.

Gosti su se posle meča žalili na loš teren i uslove za igru, način suđenja, ali su priznali da je pobeda domaćina zaslužena.

Piroćanci su zadržali prvo mesto, ali Budućnost iz Popovca ima priliku da ih pobedom u nedeljnom meču, koji će kao domaćin odigrati sa prokupačkim Topličaninom, sustigne po broju bodova na prvom mestu.

Pčinjani su sada deveti na tabeli sa 19 bodova i sve su bliže vrhu tabele.

U narednom kolu imaće prliku da kao domaćini dodatno poprave plasman u duelu sa jedanaestoplasiranim Timočaninom iz Knjaževca.

Najnovije vesti