Srpskoligaš iz Trgovišta konačno pobedio: Pčinja - Sinđelić 1:0

Vranje - Posle pet uzastopnih poraza fudbaleri Pčinje ostvarili su, kao domaćini u Trgovištu, minimalnu pobedu od 1:0 (0:0) protiv niškog Sinđelića, u utakmici 12. kola Srpske lige Istok.

Pčinjani su pobedili nakon posta koji je trajao od sredine septembra, kada su takođe na domaćem terenu bili bolji od Jedinstva iz Paraćina (4:3).

Od tada su nizali samo poraze.

U utakmici protiv Sinđelića strelac jedinog gola bio je Marjan Petrović iz jedanesterca na samom kraju utakmice, u trećem minutu ekstra vremena.

Trener Pčinje Predrag Ristić kaže za Vranje News da je odigrana "tvrda utakmica sa malo šansi, protiv dobrog protivnika".

"Posle serije loših rezultata, naše samopouzdanje je bilo naravno poljuljano i trebala nam je jedna pobeda da bi ga povratili.

Bili smo pametni, strpljivi, maksimalno skoncentrisani tokom cele utakmice i zasluženo pobedili", kaže Ristić za naš portal.

Pčinja je posle dvanaest kola četrnaesta na tabeli Srpske lige Istok sa 12 bodova.

Iza su samo Vlasina sa 9 i Žitorađa sa 7 bodova.

Lider je kruševački Trajal sa 36.

FK Pčinja će u narednom kolu gostovati petoplasiranom SFS Borcu u Paraćinu.

Na kraju lige ispadaju najmanje tri tima

Po završetku takmičarske sezone 2023/2024, najbolje plasirani tim Srpske lige Istok ući će u Prvu ligu Srbije. Iz Srpske lige će ispasti tri najslabije plasirana tima i još onoliko koliko ih se vrati iz Prve lige Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga Zapad, Istok, Jug i Centar.

Najnovije vesti