Srpska liga Istok: Pčinja već sedma na tabeli

Vranje - Za samo pet odigranih kola u prolećnom delu prvenstva FK Pčinja iz Trgovišta uspela je da napreduje sedam mesta na tabeli i sa četrnaeste dođe na sedmu poziciju tabele Srpske lige Istok.

Najnoviji napredak sa devete na sedmu poziciju donela im je subotnja pobeda u gostima u 24. kolu nad Jedinstvom u Paraćinu - 1:2 (1:1).

Golove za Pčinju postigli su Nikola Arsić i Vladimir Stojiljković, oba posle asistencija Petra Veličkovića.

Ekipa iz Trgovišta u prolećnom delu sezone nema nijedan poraz.

Pobedili su dosad kao domaćini prvoplasiranog Timoka 1919 iz Zaječara, Vlasinu i Kablove iz Zaječara, kao i sada Jedinstvo u Paraćinu, a odigrali jednu nerešenu utakmicu u gostima kod PPT-a u Trsteniku (1:1).

U narednom 25. kolu Srpske lige Istok Pčinja će u Trgovištu dočekati petnaestoplasiranu Mladost iz Medoševca.

TEŽAK POSAO ZA HANČANE U VLASOTINCU

Drugi tim iz Pčinjskog okruga Morava iz Vladičinog Hana u nedelju će gostovati Vlasini u Vlasotincu. Hančani su osamnaesti na tabeli Srpske lige Istok sa samo 18 bodova (iza njih su jedino Kablovi sa 15 i Moravac Orion sa 4), dok je Vlasina na visokom četvrtom mestu sa 48 bodova.

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok.

Odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije.

U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar.

Golove sa utakmice Jedinstvo - Pčinja u Paraćinu možete pogledati u video materijalu Miroslava Đorđevića u nastavku.

Najnovije vesti