Srpska liga Istok: Dinamo favorit protiv Meševa, Pčinja na Timočanina

FK Dinamo Vranje dočekaće u subotu ekipu Meševa iz istoimenog mesta u okolini Kruševca, u utakmici 9. kola Srpske lige Istok u fudbalu.

Meševo je novajlija u ligi, koji se u nju plasirao na kraju prošle sezone iz nižeg ranga, dok je Dinamo srpskoligaš postao ispadanjem iz Prve lige Srbije.

Ne samo iz tog razloga već i izbog kvaliteta dva tima Vranjanci će biti favoriti u predstojećem meču.

Doduše, položaj ekipa to ne pokazuje imajući u vidu da se Dinamo, uprkos osvajanju jedanaest bodova ove sezone, zbog kazne (oduzimanja šest bodova na startu i još jednog prošle sedmice zbog dugovanja sudijama) nalazi na četrnaestom mestu tabele sa 4, dok Meševo na jedanaestom ima 8 bodova.

No, to neće biti nimalo lako - Kruševljani su u seriji od dve pobede - najpre su u pretprošlom kolu pobedili Dubočicu na gostovanju u Leskovcu sa 0:2 (Dinamo je izgubio prošle sedmice od Leskovčana sa 2:0), dok je u poslednjem odigranom kolu Meševo kao domaćin pobedilo leskovačku Slogu sa 1:0.

Pčinja iz Trgovišta, drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovom takmičenju, gostovaće Timočaninu u Knjaževcu, ekipi koja posle osam kola ima 13 bodova i zauzima šesto mesto na tabeli Srpske lige Istok.

Knjaževčani su u prošlom kolu izgubili od Trajala u Kruševcu sa 3:0, međutim dobro igraju ove sezone i jedino su u prvom kolu imali kiks na svom terenu (poraz od trećeplasiranig Jedinstva iz Paraćina) dok su sve ostale utakmice kao domaćini dobili.

Kada je reč o međusobnmim susretima sa Pčinjanima prošle sezone ekipa iz Trgovišta trijumfovala je sa 1:2 u gostima, dok je u Trgovištu bilo 0:0.

Utakmica Dinamo - Meševo (Stadion Jumko u Vranju) odigraće se u subotu od 15 sati, a Timočanin - Pčinja u Knjaževcu u nedelju u isto vreme.

Najnovije vesti