Srpska desnica: Postoji li ta Nova Srbija

Iz Srpske desnice u Vranju zapitali su se u ponedeljak postoji li Gradski odbor Nove Srbije u Vranju, aludirajući na "zabrinutost zbog subotnjeg skupa koji je bio u njihovoj organizaciji".

- Naime, skupa kao da nije ni bilo, po koji prolaznik je zastao da proprati obraćanje predsednika Nove Srbije Velimira Velje Ilića, aktivisti stranke u manjoj grupi, a od simpatizera nigde nikoga - navode u saopštenju iz Srpske desnice.

To "jeste realna situacija za brigu", dodaju "desničari", shodno, kako kažu, "najavama Ivice Petruševića, predsednika Okružnog odbora Nove Srbije za Pčinjski okrug, da ovaj skup očekuje veliki broj pristalica".

- Nije ni čudo što vas nije propratio nijedan lokalni medij, shodno tome da je vaš lider Velimir Ilić poznat po fizičkim i verbalnim napadima na novinare.

Narod ne zaboravlja šutiranje, psovke, vređanje pred kamerama, razbijanje prozora radio stanica, bez imalo stida i poštovanja.

Lako je govoriti o demontiranju vlasti i korenitim promenama, ali gde su vam realni predlozi i program, pitamo predstavnike Nove Srbije?

Većina građana i ne zna koga podržavate, s kim ste u koaliciji jer iste menjate zavisno od zadovoljavanja ličnih interesa.

Sve dok je vaš lider Velimir Ilić bio ministar svaka vlast mu je bila dobra, a podsećamo da je bio ministar u tri mandata.

Onog momenta, tačnije 2016. godine, kada ga je tadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uskratio ministarske funkcije, lider Nove Srbije napušta koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i okreće se politici Vuka Jeremića, pružajući mu podršku na predsedničkim izborima - poručuju iz Srpske desnice.

U saopštenju odbora stranke Miše Vacića u Vranju kaže se još da se "trenutno vođenje politike Nove Srbije zasniva na izmišljanju laži i lažnih optužbi".

- Uzaludno pokušavate da slabu posećenost vašeg političkog skupa opravdate time što Nova Srbija nije dobila prostorije Galerije Narodnog univerziteta za održavanje istog.

Gospodine Petruševiću, nije bilo nikakvih intervencija "spolja", već je u subotu 25. januara u 12 časova u Galeriji NU u okviru Svetosavske nedelja bilo zakazano otvaranje izložbe radova učenika vranjskih škola.

Za održavanje skupova popu vašeg namenjena je sala Skupštine grada Vranja, čije bi vam se korišćenje odobrilo da ste hteli.

Možemo da razumemo zašto niste, shodno tome da je za punjenje skupštinske sale potrebno minimum 300 ljudi, dok se realno može okupiti i do 400 koliko je Srpska desnica imala na svojoj osnivačkoj skupštini održanoj u julu prošle godine - zaključuju desničari Vranja u svom saopštenju.

Najnovije vesti