Srpska desnica na izbore u Bujanovcu izlazi kao grupa građana

Odbor Srpske desnice u Bujanovcu postao je grupa građana, doduše sa istim nazivom kome je dodat prefiks "Za domaćinski Bujanovac", što će biti i slogan za lokalne izbore 26. aprila.

Kako piše portal Bujanovačke, Grupa građana "Srpska desnica - Za domaćinski Bujanovac" registrovana je zvanično kod notara sa potpisima desetoro osnivača, među kojima je prvi pčelar Zarije Mitić, drugi akademski slikar Milan Jovanović, koji su činili i rukovodstvo odbora, dok je treća Tatjana Jocić, psiholog u OŠ Branko Radičević u Bujanovcu.

Mitić je izjavio da će redosled imena sa osnivačkog akta grupe građana najverovatnije biti preslikan i na izbornu listu, za koju u ponedeljak počinje prikupljanje potpisa.

On je objasnio da postoji nekoliko razloga za formiranje grupe građana i dodao da je ostavljeno ono "Srpska desnica" jer su "ljudi počeli da nas tako prepoznaju".

- Srpska desnica je pokret, a ne stranka i neizvesno je njihovo učešće na izborima.

Na drugoj strani, mi želimo da učestvujemo u Bujanovcu.

Zanima nas samo Bujanovac i želimo da privučemo ljude koji nisu u strankama, da nas prepoznaju naše komšije i prijatelji i da vide da radimo u korist lokalne zajednice - kazao je Mitić.

On je istakao da će ova grupa građana biti jedini učesnik izbora iz srpskog bloka koji će za nosioca liste imati ličnost iz lokala.

- Osnova našeg programa je, osim očuvanja porodičnih vrednosti, sabornosti i patriotizma, razvoj privrede, poljoprivrede i preduzetništva.

Želimo da sarađujemo sa svima jer Bujanovac je naš zajednički grad - naglasio je Mitić.

Najnovije vesti