SRCE posle Milenkovićeve ostavke: Sedam godina ćutanja

Iz Gradskog odbora stranke Srbija centar (SRCE) u Vranju u petak je saopšteno da je sve u toj stranci "obradovala vest o ostavci gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića".

"Nakon sedam dugih godina propadanja, grad Vranje će u 2024. godini dobiti novog gradonačelnika.

A, Milenković će, kao i do sada, nastaviti da i dalje ćuti, vežbajući tako za vreme koje dolazi - vreme kada će se ćutanjem braniti", piše u saopštenju stranke SRCE u Vranju.

Ostatak saopštenja prenosimo u celosti, bez intervencija i ispravki.

"Danas, kada se obeležava svetski dan SRCA, nakon više od sedam godina na čelu Vranja, Slobodan Milenković povukao je potez koji svi građani ovog grada, jednodušno pozdravljaju-podneo je ostavku!

Od početka sputan nekompetencijom, iznenađen i samim tim što su ga naterali da se kandiduje za gradonačelnika, bez poznavanja grada, procedura za rukovođenje, pravnih, urbanističkih, ekonomskih aspekata funkcionisanja jedne lokalne samouprave, okružen saradnicima istih karakteristika, bez i jedne ideje šta treba da se uradi za grad, neprelaznom granicom u Surdulici, nikakvim uticajem u vladajućem režimu i sopstvenoj stranci, Slobodan Milenković i njegovi napredni saučesnici, poput rojeva skakavaca, pojeli su sedam godina naših života.

U popisu stvari koje ostaju u legat gradonačelnika Milenkovića, valja početi od prve odluke od kako je 2016. godine preuzeo ovu visoku funkciju: odlazak na more službenim automobilom.

Poslednja stavka na ovom spisku jeste današnja ostavka.

Period između te dve njegove odluke biće ispisan crnim slovima u istoriji našeg grada.

Gromoglasno ćutanje je jedino za šta je sada već bivši gradonačenik u proteklih sedam “gladnih“ godina bio sposoban.

Rekonstrukcija Gradskog parka je probila rok za skoro dve godine - Milenković je ćutao.

Obnova Ulice Bore Stankovića je trajala godinu dana nakon isteka predviđenog roka, uz ogromne štete koje su trpeli žitelji ove i okolnih ulica, dok su se građani bunili - Milenković je ćutao.

Za sedam godina nismo imali ni jedan puni godišnji komunalni program - Milenković je ćutao.

Javili su mu odozgo da Vranje dobija stadion, ali da se treba graditi u samom centru grada - Milenković je ćutao.

Onda su rekli da Vranje neće dobiti stadion - opet je ćutao.

Na kraju su rekli da će, ipak, dobiti stadion ali na drugoj lokaciji - ćuti, dobro je.

Dok je grad zaostajao, dok su investitori odlazili, a novih ni dan danas nema ni na vidiku, dok su ljudi ostajali bez posla, Milenković je ćutao.

Na našu peticiju da svi naši đaci dobiju besplatne udžbenike, Milenković je ćutao.

Dok su njegovi satrapi proganjali, mobingovali, otpuštali, blatili, klevetali svakog ko se drznuo da misli svojom glavom i javno iskaže svoje mišljenje, pogađate - ćutao je", piše u saopštenju GrO stranke Srbija centar (SRCE).

Najnovije vesti