Srbin osumnjičen za ratni zločin odbacio navode tužioca

Zoran Đokić je na saslušanju u Osnovnom sudu u Peći odbacio navode specijalnog tužioca Kosova da je počinio ratni zločin u Peći tokom sukoba 1999. godine, rekao je Srni njegov advokat Ljubomir Pantović.

Sud je prihvatio zahtev tužioca da Đokić ostane u pritvoru do donošenja rešenja, koje će, kako kaže Pantović, odbrani biti uručeno sutra ili eventualno u ponedeljak.

- Tužilac je zatražio da se Đokiću odredi pritvor u trajanju do 30 dana, ali je moj klijent, demantujući optužbe, izneo validne tvrdnje koje pobijaju navode tužioca - kaže Pantović.

Đokić (48) je uhapšen u petak uveče na administrativnom prelazu Jarinje, zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

On je uhapšen po poternici Osnovnog suda u Peći, a u subotu je iz pritvorskog centra u Prištini prebačen u pritvor u Peći gde će ostati do donošenja rešenja.

Đokić je posle sukoba na Kosovu, kao raseljeno lice, više od 10 godina živeo u Kosovskoj Mitrovici, posle čega se sa porodicom preselio u Beograd.

On je u petak uveče krenuo u Kosovsku Mitrocvicu da sina odvede kod bake za vreme školskog raspusta.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ovo hapšenje još jedna potvrda da Priština ne namerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosmetu zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine.

Najnovije vesti