Srbijavode oglasile zakup vodnog zemljišta za hidroelektrane u Trgovištu i Surdulici

Javno preduzeće Srbijavode oglasilo je ponudu za zakup vodnog zemljišta (korita reka sa obalom) za izgradnju i održavanje malih hidroelektrana (MHE) na 18 lokacija u Srbiji, sa lokacijama na području opština Trgovište i Surdulica.

Vodotoci se, osim ove dve, nalaze i na teritoriji opština Arilje, Raška, Novi Pazar, Kraljevo, Babušnica, Ivanjica, Pirot i Bela Palanka.

Namena je, kako se u oglasu precizira, isključivo za proizvodnju električne energije korišćenjem vodnih snaga.

Zemljište se daje u zakup na period od 10 godina, počev od zaključenja ugovora o zakupu koji se može produžiti za isti period, ukoliko zakupac uredno izmiruje obaveze.

Podnosilac ponude za zakup vodnog zemljišta može biti pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice, a rok za dostavljanje je 21. septembar.

Raspoloživi energetski potencijal i svi podaci potrebni za projektovanje i izgradnju MHE na predmetnim lokacijama utvrđeni su u lokacijskim uslovima.

Oglas je objavljen u dnevnom listu „Večernje novosti” i na internet stranici JVP „Srbijavode”, a ceo oglasni tekst možete pogledati OVDE.

Najnovije vesti

Foto ilustracija UC Od petka skuplje cigarete »

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušač...