Srbija u ritmu Evrope: Vranjanke će ovog puta pevati na turskom

Tim Vranja za novi ciklus takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" pored prošlogodišnjih predstavnica Emilije Mišić i Mile Nikolić, i Sofija Stanković (vokal), a nastup će upotpuniti šestočlana plesna grupa "Lollipop" (Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić) koju čine vranjske srednjoškolke.

Novo pevačko ime je Sofija Stanković, koja je po oceni stručnog žirija najbolje odgovorila zadatku u konkurenciji od oko tridesetak prijavljenih kandidata iz škola sa teritorije Grada Vranja.

Audicija je održana u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju s ciljem odabira takmičara talentovanih za pevanje i ples, koji će na nekom od stranih jezika predstaviti svoj grad ili opštinu.

Milan Zdravković, koordinator "Srbija u ritmu Evrope – Vranje", rekao je da je poziv organizatora za učešće u novom ciklusu rado prihvaćen, jer se radi o jedinstvenom događaju koji je direktno usmeren na razvoj i promociju muzičko-scenskog talenta kod dece.

- Druženje je, takođe, neizostavna komponenta ovog projekta putem koga se deca bliže upoznaju sa evropskim vrednostima i kulturom drugog naroda.

Kao partnera za 2019. godinu, Vranje je dobilo ambasadu Republike Turske i svi željno iščekujemo odabir pesme, kojom će se naša deca predstaviti milionskom auditorijumu, budući da se takmičenje direktno prenosi na TV Prva - rekao je on.

Igor Karadarević, direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“, kazao je tom prilikom da je prenos prošlogodišnjeg takmičenja u Nišu imao izuzetnu gledanost, što je po njegovoj oceni samo dokaz sa koliko kvaliteta se pristupilo celom projektu.

- U julu naredne godine čeka nas takmičenje u Vrnjačkoj Banji, čija je ekipa pobedila u Nišu tokom 2018. godine.

Novi ciklus donosi bitne novitete.

Prvi put će se kolege javljati linkom uživo iz glavnih gradova Švedske, Kipra, Malte.

Kiparska nacionalna televizija će uživo prenositi takmičenje na molbu ambasadora Kipra u Srbiji Konstantionosa Eliadesa - rekao je Karadarević i dodao da je glavna nagrada plaćeni put pobednicima u zemlju koju predstavljaju.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...