Srbi u Bujanovcu na izbore u najmanje dve kolone

Vranje - Srpska opozicija u Bujanovcu, koju čine Narodni pokret Srbije (NPS), Novi DSS, POKS i Mi – glas iz naroda, na predstojeće opštinske izbore izaći će na jednoj listi, dogovoreno je na sastanku koji je sazvao Saša Arsić, šef opštinskog odbora NPS.

Kako piše portal Bujanovačke, posle sastanka je definitivno jasno da jedinstvene srpske liste svih srpskih partija neće biti i da će Srbi i na ove izbore izaći u najmanje dve kolone – ovoj opozicionoj i drugoj okupljenoj oko Srpske napredne stranke, sa SPS-om i Stojančom Arsićem.

Iz novog opozicionog bloka poručuju da je u interesu građana da na izborima budu dve srpske opcije, odnosno da opozicija ima svoju listu.

Arsić je posle sastanka poručio da će ove stranke od sada nastupati kao jedan blok i da će tako razgovarati i sa drugim političkim grupacijama koje pokažu interes da im se pridruže.

"Neće biti nikakvih razgovora sa SNS, SPS i svima ostalima koji su u koalicijama sa njima, to je zajednički stav svih nas.

Za druge političke grupacije u opštini, koje se ne slažu sa onim što rade SNS i SPS, otvorena su vrata da se pridruže ovom našem opozicionom bloku", naglasio je Arsić u izjavi za Bujanovačke.

Šef Novog DSS u Bujanovcu Slavoljub Ristić takođe je bio decidan po pitanju SNS i SPS.

"S njima nema o čemu da pričamo, a u taj koš spadaju i Zavetnici.

Sa svima ostalima možemo da razgovaramo.

Naš cilj je da srpski korpus nastupi na dve liste", poručio je Ristić.

Na pitanje kakav je stav o organizaciji Sabornost Olivera Milenkovića, dr Dejana Stojanovića, Milana Jovanovića Kečeta i ostalih, Arsić i Ristić kažu da sa njima mogu da razgovaraju i da su spremni za to.

"Očekujem da ljudi koji su u toj organizaciji definišu svoj status, ako zaista žele da se bave politikom, da učestvuju na izborima i formiraju neku političku organizaciju, svakako da smo spremni za razgovor o saradnji sa njima", poručio je Arsić.

Oliver Milenković i njegovi saradnici učestvovali su na sastancima koje su sazivali šef naprednjaka Nenad Mitrović i Stojanča Arsić.

Saopštili su i da na izbore neće ići kao Sabornost, već kao nova grupa građana.

Kojoj strani će se prikloniti ili će možda ta grupa biti i treća srpska opcija na izborima još uvek nije poznato.

Predrag Trajković, predsednik nedavno osnovanog odbora POKS-a u Bujanovcu, rekao je da su sa kolegama iz opozicije usaglasili stavove i da su jedinstveni po svim pitanjima.

Učesnik sastanka ispred Mi – glas iz naroda bio je Goran Kostić Mekica iz Lopardinca.

"Ušao sam u politiku da bih pobedio SNS i SPS, a za mene će biti pobeda ako osvojimo makar jedno odborničko mesto više od njih", rekao je Kostić.

Lokalni izbori u opštini Bujanovac, kako se spekuliše, biće održani u junu.

Najnovije vesti