Srbi koji letuju i borave u Grčkoj više neće biti u romingu

Vranje/Atina - Premijerka Ana Brnabić je, nakon sastanaka sa državnim vrhom Grčke, saopštila da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom i predsednicom te zemlje Katerinom Sakelaropoulou.

Brnabić je, nakon sastanka sa Sakelaropoulou, izrazila zahvalnost na podršci koju Grčka pruža evropskom putu Srbije i na zagovaranju procesa proširenja Evropske unije.

Predsednica Vlade je istakla da ta podrška mnogo znači Srbiji, jer su evropske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti.

- Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka - objasnila je premijerka Srbije.

Ona je navela da će ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić već sledeće nedelje doći u Atinu kako bi potpisala taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

- Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta - istakla je Brnabić i dodala da je premijeru Grčke prenela zahvalnost na tome što je ta zemlja jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

Prema njenim rečima, Grci od 14. maja otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, navela je Brnabić.

Ona je tom prilikom čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200. godišnjicu oslobodilačkog rata od otomanske vlasti 1821. godine.

Najnovije vesti