SPS se oprostio od profesora Zlatanovića

Napustio nas je naš veliki profesor, skroman, blag i dobar čovek, zanimljiv, srdačan, a iznad svega, veliki naučni i kulturni radnik, rekao je Martin Đorđijević, potpredsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju, na komemoraciji povodom smrti prof. dr Momčila Zlatanovića.

Đorđijević je podsetio da je Zlatanović bio jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije u Vranju.

"I njen je istaknuti i poštovani član ostao sve do svoje smrti.

Socijalistička partija Srbije u Vranju ponosna što je u svojim redovima imala Momčila Zlatanovića, čiji odlazak sa životne scene predstavlja nenadoknadiv gubitak, kako za SPS, tako i za grad Vranje i Srbiju", rekao je Đorđijević.

Dragan Ilić, nekadašnji predsednik Gradskog odbora SPS, rekao je "da je porodica izgubila pažljivog supruga, brižnog oca i uvek raspoloženog dedu".

"Velika mi je čast, ali i tuga da danas govorim.

Mi u partiji izgubili smo starijeg brata, učitelja i jednog od najboljeg poznavalaca našeg naroda.

Srpska kultura i Vranje su u nenadoknadivom gubitku", dodao je Ilić.

Vranjski SPS o Zlatanoviću

U Socijalističkoj partiji Srbije bio je od njenog osnivanja 1990.godine. Biran je za člana Glavnog odbora SPS od 1990. do 1996.godine, a za člana Izvršnog i Gradskog odbora SPS Vranje od 1990. do 2008.godine. Iako je više puta kandidovan za narodnog poslanika i druge visoke političke i javne funkcije, uvek je blago savetovao da je to posao za mlađe, a da je on tu da pomogne koliko može. A pomagao je nemerljivo, svojim izuzetnim poznavanjem istorijskih uslova, kulturne i političke tradicije vranjskog kraja, te briljantnim analizama savremenih društvenih i političkih kretanja. Veliki u delima, blag u rečima i skroman u životu, takav je bio profesor Momčilo Zlatanović.

Najnovije vesti