Sportske igre mladih u Surdulici

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavile su da oduševljavaju decu Srbije, ali i sve ostale koji prisutvuju ceremonijama otvaranja Igara po gradovima, kao i na takmičenjima, a na red je došla i Surdulica.

U Surdulici je gradski trg bio mali da primi hiljade dece pristigle na ceremoniju otvaranja, koju su ulepšali animatori na špatulama, obučeni u klovnove, kao i vatromet i konfete koji su leteli gradom.

- Kada bi postojao merač pozitivne energije, sigurni smo da bi najveće vrednosti danas bile zabeležene upravo u ovom delu Srbije!

Stvarno je danas bilo divno probuditi se u Surdulici i provesti dan sa fenomenalnim ljudima koji tamo žive - poručili su organizatori.

Među gostima na ceremoniji otvaranja Igara bili su i Novica Tončev (narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica), Aleksandra Popović (predsednica opštine Surdulica), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Nebojša Arsić (opštinski većnik zadužen za sport), Vladica Nestorović (predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica), David Milić (generalni sekretar Sportskog saveza opštine Surdulica), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Miroslav Spasić (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Pčinjski okrug).

Nakon što je solistkinja Danica Aleksić u pratnji hora izvela himnu Republike Srbije, počeo je i zvanični deo programa, u okviru koga su se predstavili i folkloraši iz Alakinaca.

Predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Ivana Jovanović uručila je specijalno priznje za doprinos razvoju igara Novici Tončevu, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine opštine Surdulica.

Ona se meštanima Surdulice i predstavnicima Sportskog saveza iz te opštine zahvalila na zaista fantastičnom dočeku koji su priredili našem Karavanu radosti i prijateljstva.

– Surduličani su danas i te kako bili na visini zadatka.

Jasno je da su oni prepoznali vrednost i značaj onoga što mi radimo, a sada su dokazali i da mogu da budu naši dostojni partneri u svakom smislu.

Ovaj grad mira ostaće svakako na mapi Igara i ubuduće – obećala je Ivana Jovanović i poželela prisutnim mališanima da u životu uvek budu fer-plej igrači i da teže da im najveći rekord bude onaj u broju prijatelja koje stiču.

Prisutnima se obratila i Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, koja je podsetila na to da je sport jedna od najiskrenijih i najčistijih aktivnosti kojima se bave ljudi širom sveta i da upravo baveći se sportom prevazilazimo sve razlike.

– Kao lokalna samouprava na vreme smo shvatili da je ulaganje u sport zapravo ulaganje u budućnost i zdravlje naše dece – istakla je Aleksandra Popović.

Zakletvu prijateljstva u ime takmičara položila je mlada košarkašica Andriana Đenović, a u ime sudija to je učinio Milovan Kostić.

Atmosfera u Surdulici bila je na vrhuncu kada je, uz fanfare, baklju prijateljstva unela Anđela Stojković sa svojim drugaricama iz košarkaškog kluba „Radnik”.

Uz gromoglasni aplauz i konfete zablistao je plamen prijateljstva i začula se svima dobro poznata himna Igara „Snaga života”.

- Taktovi ove sjajne numere otpratili su naše male SIMovce na sportske terene – početnu stanicu na putu ka medaljama i finalima u Beogradu i Splitu.

Pobednicima u odbojci, igri Lino između dve vatre, malom fudbalu, rukometu, šahu, uličnoj košarci i stonom tenisu želimo mnogo sreće i novih priznanja i u nastavku takmičenja!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije - poručili su organizatori.

Najnovije vesti