Spekuliše se da je direktor Teklasa podneo ostavku

Vranje - Erdžan Alinmaz, generalni direktor pogona turske fabrike Teklas u Vladičinom Hanu, ovih nedelja aktuelne zbog "spašavanja" radnika Geoksa iz Vranja na molbu predsednika Aleksandra Vučića, u ponedeljak oko 9 časova navodno je dao otkaz, javlja portal Nova.rs, pozivajući se na izvore bliske upravi.

"Informacija još uvek nije zvanična, a radnici sa kojima smo razgovarali o razlozima za ovakvu odluku za sada samo nagađaju, uz komentare da je 'bio pod velikim pritiskom' zbog situacije sa Geoksom", piše Nova.

"Turska kompanije Teklas koja proizvodi delove za automobile otvoriće pogon u Vranju gde će u početku zapošljavati 250, a kasnije više od 1.000 radnika Geoksa koji je zatvorio fabriku u tom gradu", najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Od tog obećanja predsednika Aleksandra Vučića i najave da će se pogon turske kompanije Teklas u Vladičinom Hanu odmah pobrinuti o sudbini 250 od 1.200 otpuštenih radnika Geoksa, prošlo je više od mesec dana.

Radnici Teklasa za portal Nova.rs rekli su da je tokom avgusta u fabrici u Hanu posao dobilo oko 100 bivših radnika Geoksa iz Vranja.

Najnovije vesti