Šainović na Desetoj konferenciji vranjskog SPS-a, radni deo iza zatvorenih vrata (FOTO, VIDEO)

U sali Skupštine grada Vranja u sredu kasno popodne održana je deseta konferencija Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju.

U njenom radu učestvovali su nekadašnji predsednik Vlade Srbije, potpredsednik Vlade SRJ i član Predsedništva SPS-a koji je najavljen kao "heroj odbrane Srbije u Hagu" Nikola Šainović, potpredsednik socijalista Novica Tončev i sekretar IO OO SPS-a Novi Beograd i član Saveta za bezbednost partije Ibro Ibrahimović.

Kako je saopšteno pre početka, u radu Konferencije učestvovalo je 219 od 250 delegata.

Među 250 odabranih, 70 je izabrano u mesnim odborima, 30 delegata je iz redova Socijalističke omladine i Foruma žena Gradskog odbora SPS-a, 16 delegata sa opšte partijske liste i 134 delegata po osnovu članstva u organima Gradske organizacije SPS.

Deseta konferencija Gradske organizacije SPS-a Vranje bira delegate za Kongres SPS-a sa teritorije grada Vranja, daje predloge za članstvo u Glavnom odboru partije, kandiduje ljude za Statutarnu i Nadzornu komisiju i daje predlog za predsednika Socijalističke partije Srbije, objašnjeno je tokom skupa.

Po prelasku na radni deo sednice predstavnici medija morali su da napuste salu, a GrO SPS-a u Vranju izdaće naknadno saopštenje o ishodu rada i odlukama sa Desete konferencije gradske partijske organizacije.

Najnovije vesti