SNS poručio narodnjacima: Đaci se vraćaju u Zmajevu školu tek kad se završe radovi

Iz Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju, u odgovoru na saopštenje lokalnog odbora Narodne stranke od utorka, navodi se da se stranke opozicije "od dolaska SNS-a na vlast bave isključivo lažima i obmanama" o čemu, kako se navodi, svedoči tvrdnja narodnjaka "da će nastava u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju početi u školi koja je u fazi rekonstrukcije".

"Ipak je istina da će se đaci vratiti u klupe tek nakon završenih radova i dobijanja upotrebne dozvole.

Gospodo, informišite se na zvaničnim glasilima lokalne vlasti, ne služi vam na čast da osim neobavešteni i neuki, ispadate i površni", piše u saopštenju vranjskog SNS-a.

Naprednjaci zameraju opoziciji što projekte na rekonstrukciji i izgradnji u domenu obrazovanja "krste nesposobnošću i neodgovornošću gradske vlasti".

"Zamislimo samo drugačiju realnost u kojoj su pripadnici bivše vlasti, među kojima i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, u čije je ime i pomenuto saopštenje narodski rečeno sklepano, ostavili aktuelnoj vlasti u Vranju obnovljena i novoizgrađena zdanja obrazovanja, namesto oronulih i zanemarenih kakve je Srpska napredna stranka dolaskom na vlast u lokalu zatekla.

Zato im i hvala što nas nesposobne i neodgovorne, oni tako sposobni i odgovorni svakodnevno podsećaju na plodove sopstvenih vrlina, te su nam upravo zahvaljujući njima, omogućili da naši sugrađani u naselju Raška, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, dobiju jedan od najsavremenijih vrtića na jugu Srbije, završene rekonstrukcije vrtića po principu energetske efikasnosti Dečja radost u Vranju i Bambi u Vranjskoj Banji, otkupljeni vrtić Zvončica u Gornjoj čaršiji i predstojeću rekonstrukciju vrtića Pčelica.

Hvala im što su osnovne škole Vuk Karadžić, Svetozar Marković u Vranju, Branislav Nušić u Rataju, sa isturenim odeljenjima u Milanovu i Pavlovcu, Buštranju i selu Mečkovac, gde su deca išla u limeni kontejner umesto škole, i sa osnovnim školama 20. oktobar u Vlasu i Bora Stanković u Tibuždu dobile novu stolariju, koja će uskoro krasiti osnovnu školu Kralj Petar Prvi Oslobodilac u Korbevcu.

Želimo da i dalje ostanu dosledni podsetnik svega što su nam ostavili u nasleđe", kaže se u saopštenju naprednjaka koje je potpisano sa Savet za prosvetu GrO SNS Vranje.

Komentari

Iza one vlasti ostalo je materijalno rasulo u Vranju, iza ove vlasti neće biti ljudi u Vranju, o nasleđu neke sledeće ne smem ni da razmišljam.

Najnovije vesti