SNS: Nema favorizovanja kupaca u vezi sa prodajom banjskog stacionara

Nema ni govora o favorizovanju bilo kojeg ponuđača već će se budući vlasnik Stacionara u Vranjskoj Banji birati od Komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača koju je formirala Republička direkcija za imovinu, saopšteno je u sredu iz GrO SNS Vranje.

- To će se obaviti shodno visini ponuđene kupoprodajne cene - navodi se u saopštenju vranjskih naprednjaka.

Oni su saopštenje izdali zbog napisa u medijima da se za kupovinu Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji navodno favorizuje kompanija Millenium team iz Beograda.

Republička Direkcija za imovinu Republike Srbije, dodaje se, raspisala je 18. juna oglas sa uslovima prodaje Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, po početnoj ceni od 870.304 evra.

Potencijalnim budućim vlasnicima je dat rok za dostavljanje ponuda u naredne dve nedelje, tj. do 24. jula za uplatu depozita, a 28. jula rok za podnošenje ponuda.

- Čak su i laiku jasni nedvosmisleni uslovi učešća na oglasu za sva pravna lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju, uplate depozit i ispune sve uslove oglasa.

Apelujemo po ko zna koji put da se prouči etika novinarskog poziva koja podrazumeva kredibilitet izvora, a pojedini mediji se ostave fabrikovanja vesti baziranih na gatanju u pasulj ili gledanja u staklenu kuglu - poručuju iz SNS.

Najnovije vesti