SNS: Dosad nezabeleženo ulaganje u zdravstvo je za Ekološki ustanak propadanje

Iz Gradskog odbora SNS Vranje, nakon saopštenja Ekološkog ustanka u kojem se kritikuje stanje u lokalnom zdravstvu, okarakterisali su predstavnike ovog pokreta kao "nevažne i neobjektivne".

"Ako je suditi po poslednjoj, više nego zlonamernoj gomili laži objavljenoj u medijima, jasno je da autor jako površno poznaje prilike u Zdravstvenom centru u Vranju i da ih tumači na način koji samo njemu odgovara.

Ono što iz Ekološkog ustanka nazivaju propadanjem, jeste zapravo do sada nezabeleženo ulaganje u zdravstvo, kako u Srbiji, tako i u Vranju.

Sve se svodi na nekontrolisano klevetanje uprave Zdravstvenog centra, zdravstvenih radnika i predstavnika gradske vlasti i namernog ignorisanja ogromnog ulaganja u zdravstvo koje dostiže cifru od 18 miliona evra, obezbeđivanja najsavremenijih medicinskih aparata poput mamografa, 47 lekara na specijalizaciji i 273 nedavno zaposlenih u svim domenima zdravstvene zaštite.

I to samo u protekloj godini.

Ekološkom ustanku čiji je lider u Vranju poznatiji široj javnosti jer je hapšen zbog proizvodnje, stavljanja u promet i konzumiranja marihuane, je ovakav napredak zdravstva pod SNS-om teško objasniti.

Naročito ako uzmemo u obzir da je nuspojava uživaoca marihuane poremećena svest o poimanju vremena, otud je on verovatno još uvek u prošloj deceniji ovog veka.

Na svu sreću, dok se bude osvestio, potpuna rekonstrukcija bolničkog bloka će biti završena i imaćemo najsavremeniji Zdravstveni centar na jugu Srbije", navodi se u saopštenju SNS Vranje.

Najnovije vesti