SNS: Da li prosvetni organi znaju ko je organizator Ekološkog ustanka

Iz vranjskog odbora SNS-a ocenjeno je da su protesti u sklopu Ekološkog ustanka u Vranju i Srbiji "doživeli fijasko" i da su predstavljali "pokušaja malog broja ljudi da destabilišu državu i izazovu građanske nemire".

"Kod većine je došlo do olakšanja ako uzmemo u obzir torturu koju je većina građana preživljavala od strane nasilnika, pijanaca i batinaša.

Maskarada izvedena u Vranju sa ciljem da se ne proglasi prevremena kapitulacija Ekološkog protesta nazvana je performansom.

Koliko god se trudili da pronađemo umetničko opravdanje u šačici okupljenih pod organizacionom palicom Dragana Antića, nikako ne uspevamo, posebno ako uzmemo u obzir kriminalnu prošlost ovog novoprobuđenog borca za očuvanje životne sredine", navodi se u tekstu saopštenju Saveta za informisanje Gradskog odbora SNS.

Naprednjaci tvrde da je jedan od organizatora protesta u Vranju, profesor geografije Dragan Antić, navodno "ne tako davno, kao student, privođen od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog zasada marihuane u Žapskom, inače selu odakle i sam potiče".

"Njegovim nalogodavcima i finansijerima najbolja je preporuka da predvodi Ekološke proteste upravo činjenica da se Antić bavio uzgojem marihuane", piše u saopštenju.

Naprednjaci Vranja u saopštenju nazivaju profesora Antića "El Čapom", ukazujući da se radi "o licu za koje se ne zna kako je dobio licencu za rad u prosveti, kao i to da oni "imaju obavezu da na ovo ukažu nadležnim prosvetnim organima".

Antić je na subotnjem performansu u centru Vranja naveo "da će nastaviti da se bori za ekološke principe mimo ijedne političke stranke, samo sa građanima koji se bore za očuvanje zdrave životne sredine".

Komentari

Kako vas nije sramota, sto ne trazite da inspekcija proveri strucnost SNS kadra zaposlenog po skolama. Nastava totalno strucno nezastupljena, a zakacili ste se za coveka kome je sve preko glave.

Pa čekaj, što se ovi ljute za marihuanu, a Jovanjica?

Najnovije vesti