Slobodna reč: Dani Vranja koštaće više od 51.000 evra

Manifestacija Dani Vranja 2023, sa četiri koncertne večeri, koštaće 6 miliona dinara (oko 51.300 evra), piše portal Slobodna reč.

Nenad Tasić, načelnik Odeljenja za budžet i finansije Gradske uprave Vranja, rekao je ovom portalu da se za ovu manifestaciju iz gradskog budžeta izdvaja 4,43 miliona (oko 37.500 evra), a ostatak su donacije sponzora, građana, preduzeća i podrška Ministarstva turizma i omladine.

"Čini se da nadležni u Vranju imaju drugačiju sliku o odgovornosti i transparentnom trošenju novca sugrađana od, na primer, nadležnih u Leskovcu i drugim gradovima Srbije.

Tako se na Portalu javnih nabavki građani lako mogu informisati o troškovima Roštiljijade (u Leskovcu, p.r), što nije slučaj sa manifestacijom Dani Vranja", piše Slobodna reč.

Tasić iz Odeljenja za finansije, kako piše portal, nije mogao da odgovori (jer to nije u njegovoj nadležnosti) na to da li se za Dane Vranja raspisuje javna nabavka, kao što je to slučaj sa nekim drugim manifestacijama u gradovima u Srbiji, da li je ona u Planu javnih nabavki za ovu godinu i, ukoliko javna nabavka nije raspisana, na koji način se plaća izvođačima, kao i koliko koštaju svi ostali sadržaji?

Dani Vranja trajaće pet dana - od subote 26. do srede 30. avgusta.

Četiri glavna izvođača na centralnoj bini u centru grada biće Stefan Zdravković (Princ od Vranje), Breskvica, Dejan Matić i bend Neverne bebe.

Slobodna reč piše da do momenta objavljivanja teksta od direktora Turističke organizacije grada Vranja, organizatora manifestacije, nije dobila odgovore na više pitanja, između ostalog i na pitanje - koliko iznose honorari izvođača.

Poređenje

Poređenja radi, Dani Vranja 2012. godine, kada je reč o honorarima izvođača, u bruto iznosu sa uračunatim PDV-om tadašnju lokalnu samoupravu koštali su 2,2 miliona dinara ili oko 19.000 evra. Pre jedanaest godina honorar Frajli bio je 227.268 dinara (tada oko 1.920 evra), Garavi sokak je koštao poreske obveznike 365.800 (3.100 evra), Bigbend Dejana Petrovića 586.900 dinara (5.000 evra), te Mostar Sevdah i Tropiko bend (u paketu) 1,02 miliona dinara ili oko 8.700 evra.

Komentari

Zavrseni jos jedni dani Vranja.Da li postoji u ovom takozvanom gradu neko lice neka ustanova neko ko ide peske ulicama ovog zalosnog grada ko moze da vidi na svakom drvetu na trotoaru ,na svakoj banderi,na. zidovima su izlepljene umrlice.Vranje grad UMRLICA.Kada neko sa strane od Nisa pa do gore Danske dodje u ovu prcinu od grada na dani Vranja moze da gleda grad Mrtvih.Da li moze neko da napravi aplikaciju za mobilni pa tamo ko voli neka instalira aplikaciju i dovnloaduje azuriranja ko je umro Ostavite drvece i bandere od slika umrlih izgleda jako ruzno i depresivno

Najnovije vesti