Slikar iz Vranja u januaru izlaže u SAD

Aleksandar Đorđević, slikar i profesor likovne umetnosti u Gimnaziji Bora Stanković u Vranju, izložiće svoja dela u Galeriji 110 u Sijetlu u SAD, u periodu od 5. do 28. januara naredne godine.

Njegove slike naći će se na grupnoj izložbi pod nazivom Negativna sposobnost: Umetnik kao iscelitelj.

Reč je o izložbi radova međunarodne grupe umetnika.

Kustos je umetnica iz Sijetla Sandra Fleming.

U postavci učestvuju umetnici Klifton Pikok iz Južne Karoline, Aleksandar Đorđević (Srbija), Andrea Harbort (Nemačka), njujorška umetnica Kerol Radsprečer i umetnici Severnog Zapada Liz Kenedi, Aleksis Ortiz, Kejt Harkins, Džefri Hajman, Džordž Brant, Kerol Adelman Kenedi, Ingrid Sodžit, Linet Čarters, Kortni Hudak, Nahom Ghirmej i K. Taka.

"Izložba istražuje raznolik spektar postmodernog portreta.

Od intimnog enterijera studija do polja ubijanja Ukrajine, gostujući kustos Saundra Fleming pronašla je umetnike čiji portreti i autoportreti udvostručuju terapijske strategije i za stvaraoca i za gledaoca.

Radeći u različitim stilovima, ovih trinaest umetnika sa međunarodnim iskustvom istražuju predstave pojedinca u svetu prepunom sukoba.

Posebno su zapaženi maskenbali Kerol Adelman Kenedi koji zamagljuju pol i mučan prizor Aleksandra Đorđevića, koji posmatra tela kako se gomilaju u Ukrajini.

Portreti u Negativnoj sposobnosti demonstriraju određenu moć koju umetnici mogu da izazovu putem sopstvene percepcije", kraći je izvod iz recenzije koja prati ovu postavku.

Najnovije vesti