SLI: Pobeda Dinama na startu, Pčinja poražena kod kuće

Fudbaleri FK DInamo Vranje, koji su za par godina stogli od Super lige do Srpske lige Istok, pobedili su kao domaćini na startu šampionata leskovačku Slogu sa 4:1 (3:0).

Strelci za Dinamo, protiv ekipe koja je ove godine ušla u Srpsku ligu Istok iz nižeg ranga, kao šampion Zone Jug, bili su Vasilije Spasić, Đorđe Stanković, Marko Hristić i Lazar Marković.

Trgoviška Pčinja, koja je i u prošlom prvenstvu igrala u ovom rangu takmičenja i zuauzela visoko peto mesto, poražena je na svom terenu od Radničkog iz Svilajnca sa 1:2 (0:1).

Ekipa iz Trgovišta je napadala i imala svoje prilike, ali su gosti, lane trećeplasirani u ovoj ligi pokazali da su efikasniji i kvalitetniji i zasuženo su slavili.

Počasni gol za Pčinjane postigao je Nikola Arsić.

Radnički je i u prethodnoj sezoni bio bolji u Trgovištu (1:3), ali im se FK Pčinja kasnije revanširala na gostovanju u prolećnom delu prvenstva u Svilajncu (0:1).

Dinamo je odmah nakon prvog kola zaseo na čelo tabele, ali ostaje da se još tri utakmice ovog kola odigraju u nedelju zbog čega može doći do promena u plasmanu.

Da li Vranjanci mogu da nastave u ovom ritmu, a da Pčinja popravi utisak sa starta videće se već u narednom prvenstvenom kolu.

Naime, Vranjanci će imati težak posao na gostovanju Radničkom u Pirotu (ekipi koja je kao i Dinamo ispala iz Prve lige), a Pčinja će možda imati i teži zadatak protiv Trajala u Kruševcu, tima koji je lane takođe bio prvoligaš.

Trajal je uspešno startovao u Srpskoj ligi Istok pobedivši Meševo sa 2:0, dok su Piroćanci u subotu igrali nerešeno 1:1 sa Dubočicom u Leskovcu.

Najnovije vesti