SLI: Dinamu bod u Svilajncu, Pčinja opet izgubila u Trgovištu

Da nije u ovogodišnje prvenstvo ušao sa kaznom od šest bodova minusa, FK Dinamo Vranje bio bi posle nedeljnog 4. kola Srpske lige Istok među pet najbolje rangiranih timova lige.

Ovako, Vranjanci koji su danas odoleli neugodnom Radničkom u Svilajncu (0:0) sada imaju samo jedan bod na svom kontu i zauzimaju tek trinaesto mesto u ligi koja ima šesnaest klubova.

Dinamo je od starta šampionata ostvario dve ubedljive pobede kao domaćin - protiv leskovačke Sloge (4:1) i u prošlom kolu kada su na Jumkovom stadionu u Vranju fudbaleri vranjskog tima deklasirali nekada velikog rivala, ekipu Hajduk Veljka sa 6:1.

Dinamo za sada jedini poraz ima od Radničkog u Pirotu, ekipe koja je posle 4. kola lider Srpske lige Istok sa 10 bodova (tri pobede i bod u prvom kolu protiv Dubočice u Leskovcu).

Za razliku od Dinama koji od starta sezone pruža solidne partije, Pčinja iz Trgovišta, drugi klub iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, ne liči na onaj tim iz prošle sezone koji je u prolećnom delu prvenstva, po broju osvojenih bodova, bio najbolja ekipa polusezone.

Pčinja je u ovom kolu, u meču u kome su njeni fudbaleri priželjkivali sva tri boda, poražena na svom ternu od Budućnosti iz Popovca sa 0:1.

Iako je Pčinja bila nadmoćnija, igrala napadački fudbal i stvorila više zrelih šansi, gosti su iskoristili jednu od ukazanih prilika i odneli sva tri boda, pa tako sada Popovčani dele prvo mesto sa Piroćancima.

U narednom kolu Pčinju očekuje nimalo lak zadatak na gostovanju Dubočici u Leskovcu, dok će Vranjanci takođe imati veoma težak meč u na svom terenu protiv petoplasiranog Trajala iz Kruševca.

Najnovije vesti