SLI: Dinamo gost Radničkog u Svilajncu, Pčinja dočekuje Popovčane

Fudbaleri FK Dinamo Vranje gostovaće u nedelju ekipi Radničkog u Svilajncu, u utakmici 4. kola Srpske lige Istok.

Trener Vranjanaca Saša Jovanović izjavio je pred novinarima uoči ovog gostovanja da je Radnički "tim za poštovanje".

"Prošle godine su po meni igrali možda i najbolji fudbal u Srpskoj ligi Istok i završili na visokom trećem mestu.

Ipak, Dinamo je veliki klub i mi u svaku utakmicu ulazimo sa visokim ambicijama, pa ćemo i u nedelju ići na pobedu". kazao je Jovanović.

On je mišljenja da je forma njegovog tima "u uzlaznoj putanji".

"Igra je bolja i zrelija nego na startu sezone.

Atmosfera u ekipi je sjajna i sve nam to daje za pravo da budemo optimisti.

Verujem da možemo doneti bodove sa ovog gostovanja", ubeđen je Jovanović.

Dinamo od starta ima ubedljive pobede na domaćem terenu i to protiv leskovačke Sloge (4:1) i Hajduk Veljka (6:1), dok je u drugom kolu poražen na gostovanju u Pirotu od Radničkog sa 2:0.

Zbog kazne od strane FSS i oduzimanja šest bodova uoči početka sezone Dinamo je sa dve pobede bodovno na nuli i tek od predstojeće utakmice ulazi u borbu za osvajanje bodova.

Svilajnčani su od starta sezone u promenljivoj formi i trenutno su osmi na tabeli sa 4 osvojena boda.

Na startu sezone pobedili su Pčinju u Trgovištu (1:2), potom kao domaćini izgubili od Budućnosti iz Popovca (0:2) i u trećem kolu odigrali nerešeno sa Dubočicom u Leskovcu (3:3).

Utakmica Radnički - Dinamo odigraće se u Svilajncu u nedelju od 16.30 sati.

Pčinja dočekuje Budućnost iz Popovca

U 4. kolu Srpske lige Istok trgoviška Pčinja će na svom terenu ugostiti Budućnost iz Popovca, trenutno drugoplasirani tim lige koj igra u sjajnoj formi. U prethodnoj sezoni Budućnost je osvojila svih šest bodova u dvomeču sa Pčinjom (dva puta po 2:1) i ekipa su koja ne leži timu iz Trgovišta. Pčinja u tri kola ima jedan bod i nalazi se na dvanaestom mestu tabele SLI. U dosadašnjim utakmicama najpre su kao domaćini poraženi od Radničkog iz Svilajnca sa 1:2, potom na gostovanju u Kruševcu od Trajala (1:0), da bi u trećem kolu odigrali samo 1:1 protiv novo srpskoligaša Meševa. S druge strane, Popovčani su od starta sezone pobedili Radničkog iz Svilajnca i Hajduk Veljka, a podelili bodove kao domaćini sa Trajalom u prethodnom kolu (1:1). Utakmica između Pčinje i Budućnosti zakazana je za subotu u 16.30 sati na stadionu u Trgovištu. U FK Pčinja u ovom meču očekuju prvu pobedu i osvajanje tri boda.

Najnovije vesti