Slabo interesovanje za upis na Pedagoški fakultet

Na niškom Univerzitetu ove godine je najviše prijava budućih studenata pristiglo na Filozofski fakultet, a interesovanje je veliko i za Elektronski i Medicinski, pišu Južne vesti.

Najmanje zainteresovanih je za Pedagoški fakultet u Vranju, Tehnološki u Leskovcu i studije matematike i fizike na PMF-u.

Pedagoški fakultet u Vranju Univerziteta u Nišu u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2019/2020. godini upisuje 260 studenata, 110 na budžet i 150 samofinansirajućih studenata.

Broj prijavljenih, međutim, u prvom upisnom roku je svega 64, uključujući i istureno odeljenje u Negotinu.

Vranje News-u je u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi rečeno da je u Vranju upisano 26 brucoša na smeru učitelj, 16 vaspitača, 9 brucoša na smeru tehnika i informatika i 13 budućih učitelja u odeljenju u Negotinu.

Procena sposobnosti i polaganje prijemnog zakazani su za 27. jun.

Preliminarne rang liste biće objavljene 1. a konačne 8. jula, dok će upis trajati od 9. do 12. jula.

Iznos školarine za samofinansirajuće studente je 60.000 dinara i može se platiti u četiri rate.

Najveće interesovanje za Filozofski i Medicinski

Sa Filozofskog u Nišu saopštavaju da se za polaganje prijemnog ispita na nekom od 13 studijskih programa prijavilo ukupno 865 kandidata. Najviše je prijavljenih za studije psihologije - 211 za 90 mesta, kao i za anglistiku, a popularni su i programi komuniciranje i odnosi s javnošću, socijalna politika i socijalni rad, pedagogija i nemački jezik i književnost. Prijavljivanje se na fakultetima završilo, a u utorak počinju prijemni ispiti. Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu Vlastimir Nikolić rekao je da se za 5.171 mesto prijavilo 4.366 potencijalnih brucoša.

- Najveće interesovanje je pored Filozofskog bilo za Elektronski fakultet gde se prijavilo 650 i Medicinski gde se prijavilo oko 600 kandidata. Solidno je interesovanje za studije na Fakultetu umetnosti gde se prijavilo oko 90 kandidata za 60 mesta - kazao je Nikolić u izjavi za Južne vesti.

Za studije matematike gde ima 77 mesta prijavila su se 32 kandidata, a za fiziku njih 13 za 44 mesta.

Komentari

Ko ce da upise Pedagosku akademiju kad je sva ogrezla u korupciji i kriminalu

Pa naravno da je slabo interesovanje kada se tolike afere pletu za profesore ove institucije...neki alavi..neki nekompetentni sa diplomama i doktoratima sa Pala i Istočnog Sarajeva...biće sve manje i manje interesovanje....

Vazno da ste Vi kompetentni da komentarisete. Da li Vam neko brani da doktorirate na Palama? Gasenjem Pedagoskog fakulteta u Vranju, gasi se i grad. Razmislite o tome.

Najnovije vesti