Skupština: Usvojen Plan razvoja Vranja do 2030'

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su u utorak Plan razvoja grada Vranja za period 2021 - 2030. godina.

Ovaj razvojni dokument, kako je obrazložio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, "definiše Vranje kao moderan i evropski grad, opšte pravce razvoja i mere u svim onim oblastima koje su u nadležnosti i od značaja za lokalnu zajednicu".

- Ovaj dokument odražava i jasnu spremnost lokalne samouprave da nastavi sa proaktivnom i odgovornom razvojnom poltikom koja uvažava infrastrukturne potrebe stanovništva urbanog i ruralnog područja, stvara mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i rast investicija, ali i pruža podršku za razvoj poljoprivrede.

Poseban deo plana posvećen je javnoj bezbednosti, odnosno upravljanju rizicima u vanrednim situacijama - naglasio je Aritonović.

U utorak je parlament usvojio i Odluku o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja, Odluku o programu uređivanja građevinskog zemljišta, kao i odluke o promeni osnivačkih akata javnih ustanova Narodni univerzitet, Škola animiranog filma (ŠAF) i Regionalni centar za talente.

Odbornici su usvojili Odluku o oglašavanju na teritoriji grada Vranja, kao i Odluku o izmenama i dopunama odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja.

Doneta su rešenja o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planovima za 2021. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Narodni univerzitet, Istorijski arhiv 31. Januar, Škola animiranog filma, Regionalni centar za talente, Sportska hala i Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje.

Usvojen je i Program poslovanja javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja grada Vranja za 2021. godinu sa finansijskim planom.

Odbornici u usvojili Izveštaj o radu za 2019/2020. godinu i Godišnji plan rada za 2020/2021. godinu sa finansijskim planom Predškolske ustanove Naše dete.

Usvojen je Program rada Skupštine grada Vranja za 2021. godinu, Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2020. godinu sa finansijskim planom, kao i Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2021. godinu.

Odbornici su usvojili Rešenje o imenovanju stručnog tima za realizaciju javnog privatnog partnerstva sa elementom koncesije na teritoriji grada Vranja.

Doneto je i Rešenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Vranje, kao i Rešenja o izboru predsednika i članova pojedinih saveta.

Komentari

Građani Vranja zaslužuju da imaju zatvoreni olimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima. Grad koji je proglašavan za jednu od najpoželjnijih destinacija treba da ima zatvoren bazen što pre

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...